İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası K

Tarihler: 30 Nisan 2022 Cumartesi ~ 30 Nisan 2022 Cumartesi 30 Nisan 2022 20:00

Yer: Grand Pera Emek Sahnesi

Ücret: - Tam: 100.00 TL Öğrenci: 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cercle d’Orient Binası. İstiklal Cad. No: 56 - 58 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 640 73 72

Web: http://www.grandpera.com/

E Posta: info@grandpera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2022 ~ Nis 30, 2022
İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası Konseri, 30 Nisan'da Grand Pera Emek Sahnesi'nde!

İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası’nın bu konserinde solist olarak Türkiye’nin ilk barok flüt sanatçısı Nihan Atalay yer alacak. Atalay, Barok dönemin büyük bestecilerinden J. S. Bach’ın Orkestra Süiti No.2, si minör (BWV1067) eserini İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

PROGRAM:

Edvard Grieg (1843-1907) - Holberg Süiti, Op.40
*Prelude (Allegro vivace)
*Sarabande (Andante)
*Gavotte (Allegretto, Musette poco piu mosso)
*Air (Andante religioso)
*Rigaudon (Allegro con brio)

Grieg, Holberg Çağından adlı Süiti’ni 1884’te, sipariş üzerine bestelemiştir. Şair LudwigHolberg (1684-1754) yazdığı tarihi, bilimsel, politik, felsefe ve tiyatro eserleriyle Danimarkaedebiyatının kurucusu sayılır. Kuzey'in Molière'i olarak da kabul edilen ve arkadaşlarınaLatince mektuplar yazan, hanımlarla Fransızca konuşan, uşaklarını Danimarka dilindeazarlayan Holberg’in 200. doğum yılı nedeniyle, önce solo piyano için Barok stille romantikunsurların bir karışım olarak yazılan, çeşitli ülkelerin danslarını da yansıtan 5 bölümlü süitinbiçimi, aşağı yukarı J.S.Bach ile aynı yıllarda yaşamış olan Holberg’in çağının stilindedir.

Ottorino Respighi (1879-1936) - Antik Danslar ve Aryalar Süiti No.III
*Anonim: Italiana (Andantino)
*J.B. Besard: Arie di Corte (Andante cantabile-Allegretto-Vivace-Lento con grandeespressione-Allegro vivace-Vivacissimo-Andante cantabile)
*Anonim: Siciliana (Andantino)
*L. Roncalli: Passacaglia (Maestoso)

Ottorino Respighi, İtalya'nın Bologna şehrinde doğdu. Eğitimine piyano ve keman derslerialarak başlayan sanatçının hocası aynı zamanda bir piyanist olan babasıdır.Efsanevi şef Toscanini tarafından yorumlanan Roma Çamları, Roma Bayramları, RomaÇeşmeleri gibi senfonik şiirleriyle ün kazanmış İtalyan besteci Respighi, pek çok eski bestecinin (Paisiello, Cimarosa, Monteverdi, Bach, Rameau, Frescobaldi, Tartini, Vivaldivb.) eserlerinin düzenlemelerini de gerçekleştirmiştir. "Antiche Danze ed Aria per Liuto"(Lavta için Antik Danslar ve Aryalar) başlıklı ve her biri dört bölümlü üç süitini 16. ve 17.yüzyıl bestecilerinden düzenlemiş; arada bestecisi bilinmeyen (anonim) parçalara da yervermiştir.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Orkestra Süiti No.2, si minör (BWV1067)
*Ouvertüre
*Rondeau
*Sarabande
*Bourrée I-II
*Polonez
*Menuetto
*Badinerie

Bach'ın dört orkestra süitinden birincisi Köthen'de yazılmış olduğundan diğerlerinin de uzunsüre aynı kentte bestelendiği sanılmıştır. Bestecinin çalışmalarında önemli yer tutan üçkentten (orgcu olarak Weimar'da 1708-17; orkestra yöneticisi olarak Köthen'de 1717-23 vebüyük koro eserlerini yazdığı Leipzig'de 1723-50 arasında) yaşamının sona erdiği Leipzig'de2. ve 3. Süit'leri bestelediği bazı uzmanlarca belirtilmiştir. Ancak bunun da hala tartışmasısürmektedir. Uzmanlar 2. Süit'in 1735-46 tarihleri arasında, diğer süitler gibi Fransızuvertürleri stilinde bestelendiğini ileri sürmektedirler. Bir uzun uvertür ve kısa danslardanoluşması nedeniyle ünlü Philipp Spitta'ya (1841-94) göre, Lully'nin opera uvertürlerinianımsatan bu eserlerin orkestra partitaları olarak adlandırılması daha uygun olur.

İSTANBUL FİLARMONİ ODA ORKESTRASI

1977 yılında faaliyetlerine başlayan İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası’nın kökleri aslında, Cemal Reşit Rey’in 1934 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarının “Yaylı Sazlar Orkestrası” olarak bilinen orkestranın şefliğini yapmasına dayanmaktadır. 1945 yılında İstanbul Filarmoni Derneğinin de kurulması ile birlikte İstanbul Senfonik Şehir Orkestrası olarak konserler veren bu orkestra, 1972 yılında Kültür Bakanlığına bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’na evrilmişti. 27 Aralık 1977 tarihinde dernek bünyesinde İstanbul Filarmoni Derneği Oda Orkestrası adıyla yeni bir orkestranın kurulmasına karar verilmesiyle birlikte faaliyete geçen İFOO, bu tarihten itibaren birçok konser düzenlemiştir.İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası en son konserini 28 Aralık 2020’de Cem Mansur yönetiminde, Aydın Karlıbel ve Cihat Aşkın’ın solistliğinde İstanbul Filarmoni Derneğinin 75. yılını kutlamak amacıyla gerçekleştirmişti. Henüz düzenli bir kadrosu olmayan İFOO konserleri, birbirinden değerli müzisyenlerin bir araya gelmesi ile yapılıyordu.İstanbul Filarmoni Oda Orkestrası tekrar hayata geçerken, günümüz şartlarında ülkemizdeki oda orkestrası eksikliğini gidermekle kalmayıp, kalıcı ve sınav sonucu seçilen müzisyenlerin çalacağı bir orkestra haline gelerek müzisyenlere de destek olmayı amaçlamaktadır.

Nisan 2022 itibarıyla konserlere başlayan olan orkestramız İstanbullu müzikseverlerle 30 yıl sonra yeniden buluşmanın heyecanını yaşıyor.

- Öğrenci bileti sahiplerinin, etkinlik mekanı girişinde biletleri ile birlikte geçerli bir öğrenci belgesi ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT