İstanbul Gitar Üçlüsü

Tarihler: 25 Mart 2009 Çarşamba ~ 25 Mart 2009 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 15,00 TL - 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2009 ~ Mar 25, 2009
İstanbul Gitar Üçlüsü
Cem Küçümen / Önder Arık / Şadi Ensari

Program:
I. Albeniz: Granada (Serenata), Bajo de la Palmera, Aragon (Fantasia)
A. Vivaldi: Andante
P. Hindemith: Rondo
E. Z. Ün: Yürük
L. Rizzo: Viento de Otono (Sonbahar Rüzgarı)
Ara
F. Zipp: Concertino
C. Küçümen: 4 Minyatür
P. Laurenz: Milonga de Mis Amores
D. M. Pujol: -Alguna calle gris (Herhangi bir gri sokak)
A. Piazzolla: Libertango
İlk gitar çalışmalarına Ertuğrul Şatıroğlu ile başladılar. Daha sonraları besteci, kemancı ve eğitimci Ekrem Zeki Ün ile oda müziği çalışmalarına yönelerek, 1979 senesinde İstanbul Gitar Üçlüsü’nü kurdular. Volos (Yunanistan) Uluslararası gitar kursları çerçevesinde, Wolfgang Lendle, Paul Gregory, Costas Cotsiolis, Roberto Aussel gibi ünlü gitaristler ile çalıştılar.

Gerçek anlamda ilk konserlerini 1982 senesinde İstanbul Filarmoni Derneği’nde, piyanist ve besteci Cemal Reşit Rey’in desteğiyle gerçekleştirdiler. Kuruluşundan bu güne geçen 30 yıl içerisinde, Atatürk Kültür Merkezi, Turing Kurumu, Topkapı Sarayı, Borusan Kültür Sanat Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Etkinlikleri, Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), başta olmak üzere sayısız konserler veren üçlü, TRT’nin hazırladığı birçok radyo ve TV programına katılmıştır.

Bu konserle 30. sanat yılını kutlayacak olan üçlü, ülkemizin ilk ve en uzun ömürlü gitar topluluğu unvanını taşımaktadır.
Cem Küçümen, Şadi Ensari, Önder Arık
Cem Küçümen
1956 yılında İstanbul’da doğdu. YTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. İlk gitar çalışmalarına Ertuğrul Şatıroğlu ile başladı. Besteci, eğitimci ve keman virtüozu Ekrem Zeki Ün ile oda müziği ve teori çalışmalarının ardından, 1979 yılında Şadi Ensari ve Önder Arık’ın katılımıyla İstanbul Gitar Üçlüsü’nü kurdu. O tarihten günümüze hem üçlü hem de solist olarak konserler verdi. Uluslararası gitar festivallerinde çaldı. TRT’nin hazırladığı birçok radyo ve televizyon programına katıldı. Uluslararası gitar kursları çerçevesinde Costas Cotsiolis ve Roberto Aussel gibi ünlü gitaristler ile çalışan sanatçı, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak gitar, oda müziği ve gitar edebiyatı derslerini vermektedir. Halen konser kariyerine, 2005 yılında kurmuş olduğu İstanbul Guitar Ensemble ile devam etmekte ve beste çalışmalarını sürdürmektedir.

Şadi Ensari
Gitar eğitimine Ertuğrul Şatıroğlu ile başladı.1979’da besteci ve eğitimci Ekrem Zeki Ün ile oda müziği çalışmalarına yöneldi. Aynı yıl Cem Küçümen ve Önder Arık ile birlikte İstanbul Gitar Üçlüsü’nü kurdu. Yunanistan’ın Volos kentinde yapılan Uluslararası Gitar Kursları çerçevesinde Wolfgang Lendle, Paul Gregory, Costas Cotsiolis ve Roberto Aussel gibi ünlü gitaristler ile çalıştı. İstanbul Gitar Üçlüsü ile beraber, İstanbul Filarmoni Derneği, Atatürk Kültür Merkezi, Turing Kurumu başta olmak üzere birçok konser verdi. Bekir Küçükay ile çalışmalarının ardından Kopuz Oda Orkestrası ile Vivaldi, Carulli ve Giuliani gitar konçertolarını seslendirdi, resitaller verdi. Kemancı Hasan Tura ile duo olarak bir dönem konserler verdi.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT