İstanbul Müzik Festivali 2011 / Festival Buluşmaları - 2

Tarihler: 22 Haziran 2011 Çarşamba ~ 22 Haziran 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Süreyya Operası

Ücret: 1. Balkon - 102.00 TL - 1. Kategori - 67.50 TL - 2. Kategori - 56.50 TL - 3. Kategori - 45.50 TL - Öğrenci - 22.50 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İSV Merkez, Aya İrini

Adres: Bahariye Cad. No: 29 34710 Kadıköy İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 22, 2011 ~ Haz 22, 2011

39. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
4–29 HAZİRAN 2011

FESTİVAL BULUŞMALARI – II
22 Haziran Çarşamba | Süreyya Operası | 20.00

Alissa Margulis, keman
Özcan Ulucan, keman-viyola
Isabelle van Keulen, keman-viyola
Christian Poltera, viyolonsel
Birsen Ulucan, piyano

Franz Schubert
Quartettsatz

Ulvi Cemal Erkin
Piyanolu Beşli

Gustav Mahler
Piyano ve Yaylılar İçin Dörtlü, La minör

Antonin Dvorak
Piyanolu Beşli, La Majör, No. 2, Op. 81

Ara dahil 100’ sürer.

Festival Buluşmaları`nın ikincisi, Türkiye’den ve yurtdışından klasik müzik dünyasının genç yıldızlarını, güçlü yorumlarıyla ilk kez bir araya getiriyor. Etkileyici performanslarıyla tanınan keman virtüözü Alissa Margulis, En İyi Beethoven Sonat Yorumu ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaşan Özcan ve Birsen Ulucan, keman ve viyola sanatçısı Isabelle van Keulen ile Borletti-Buitoni ödülüne layık görülen viyolonsel sanatçısı Christian Poltera, İstanbul Müzik Festivali kapsamında aynı sahneyi paylaşacak.

22 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’de Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek “Festival Buluşmaları – II” başlıklı konserde, beş genç virtüöz, ilk ve tek defa, Mahler’in içe dönük lirizmini, Erkin’in romantizmi ve Dvorak’ın Çek ezgileriyle birleştiren bir programla müzikseverlerinn karşısında olacak.

Bugüne kadar Palais des Beaux Arts’dan Vienna Konzerthaus’a seçkin müzik merkezlerinde pek çok başarılı konsere imza atan keman virtüözü Alissa Margulis’in tutkuyla bağlı olduğu oda müziği partnerleri arasında Martha Argerich, Gidon Kremer ve Mischa Maisky gibi isimler yer alıyor. 2002 yılından itibaren kemancı/viyolacı Maxim Vengerov ile beraber dünyanın ünlü müzik salonlarında konserler veren, Londra Filarmoni ve The Philharmonia gibi önemli orkestralar eşliğinde konserler veren Özcan Ulucan ve R. Lipizer Keman Yarışması’nda, Özcan Ulucan ile birlikte En İyi Beethoven Sonat Yorumu ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaşan Birsen Ulucan’ın yıldızları giderek daha çok parlıyor. Konserde yer alan üstün yetenekli keman ve viyola sanatçısı Isabelle van Keulen de bugüne kadar Berlin Filarmoni, Royal Concertgebouw ve Bavyera Radyo Filarmoni gibi ünü kıtaları aşmış orkestraların sürekli solistlerinden. Borletti-Buitoni Ödülüne layık görülen viyolonsel sanatçısı Christian Poltera güçlü tonu ve eşsiz hayal gücüyle genç nesil viyolonselcilerinin en seçkin temsilcilerinden biri.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT