İstanbul Müzik Festivali 2011 / Moskova Solistleri

Tarihler: 11 Haziran 2011 Cumartesi ~ 11 Haziran 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Balkon - 220.00 TL - 1. Kategori - 165.00 TL - 2. Kategori - 134.00 TL - 3. Kategori - 102.00 TL - Öğrenci - 22.50 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İSV Merkez, Aya İrini

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet, İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2011 ~ Haz 11, 2011

39. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
4–29 HAZİRAN 2011

Moskova Solistleri
Yuri Bashmet, şef & solist (viyola)
Elisabeth Leonskaja, piyano

Igor Stravinsky
Apollon Musagète

Wolfgang Amadeus Mozart
Piyano Konçertosu, Mi bemol Majör, No. 9, “Jeunehomme”, KV 271

Max Bruch
Kol Nidrei, Op. 47

Piotr Ilyich Tchaikovsky
Floransa Anısı, Op. 70, TH 118

Ara dahil 135’ sürer.

“Rus” kimliğinin müzikte en başarılı temsilcilerinden Moskova Solistleri, Yuri Bashmet ve Elisabeth Leonskaja ile sizleri kusursuz bir müzik seyahatine davet ediyor. “Dünyanın en iyi oda orkestralarından biri” olarak tanımlanan Moskova Solistleri bugüne kadar, Carnegie Hall, Barbican Hall, Musikverein ve Concertgebouw gibi dünyanın en büyük konser salonlarında, Richter, Kremer, Rostropovich, Chang, Tretyakov, Galway ve Harrel gibi klasik müzik dünyasının efsaneleşmiş isimleriyle konserler vererek 2007’de Stravinsky ve Prokofiev’in eserlerinden oluşan albümleriyle Grammy aldılar.

Moskova Solistleri’nin kurucusu, günümüzün en önemli viyolacıları arasında en ön sırada yerini alan seçkin çağdaş dönem viyola sanatçılarından Bashmet, aralarında Alfred Schnittke ve Sofia Gubaidulina’nın da bulunduğu günümüzün önde gelen bestecilerinin yeni eserlerine ilham kaynağı oldu.

Konserin diğer solisti dünyanın önemli piyanistleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan, gerçekleştirdiği Brahms ve Liszt kayıtları ile Caecilia ve Diapason d’Or ödüllerini kazanan Elisabeth Leonskaja ise 2006 yılında Avusturya hükümeti tarafından ülkenin en prestijli ödülü olan “Sanat ve Bilim Liyakat Nişanı” ile onurlandırılmış, yaşayan bir efsane.

Mozart’ın gençlik dönemi yapıtlarından “Jeunehomme” alt başlıklı piyano konçertosunun yanı sıra, Stravinsky’nin az bilinen Apollon Musagète adlı bale müziği ile Çaykovski’nin Floransa günlerine ait Floransa Anısı adlı serenadının kusursuz yorumu sizleri tadı damağınızda kalacak bir müzik yolculuğuna çıkaracak.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT