İstanbul Müzik Festivali 2011

Tarihler: 04 Haziran 2011 Cumartesi ~ 29 Haziran 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: İstanbul

Ücret: www.iksv.org/muzik

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İSV Merkez, Aya İrini

Adres: Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2011 ~ Haz 29, 2011
FESTİVALDE “UZAKLARA YOLCULUKLAR”
39. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
4–29 HAZİRAN 2011
FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 39. yılında müzikseverleri dopdolu bir programla karşılıyor.

Festival sponsorluğunu 2006 yılından beri Borusan Holding’in üstlendiği İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 4–29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak İstanbul Müzik Festivali, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Renée Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler ve klasik müziğin en önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası’nın da dâhil olduğu 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Festivalde, konser öncesinde gerçekleştirilecek söyleşi ve anlatıların yanı sıra, bu sene ilk defa seyircilere açık olarak gerçekleştirilecek ustalık sınıfları da gerçekleştirilecek.

İstanbul Müzik Festivali, bu yıldan itibaren her sene programını bir tema üzerine kurgulayacak. 39. İstanbul Müzik Festivali’nin “Uzaklara Yolculuklar” temasıyla bağlantılı olarak oluşturulan programında Amerika’nın batı yakasından Rusya’ya, İspanya’dan Buenos Aires, Venedik, Hint Okyanusu ve Meksika’ya uzanan geniş bir coğrafyanın müzikleri festival seyircisiyle buluşacak.

İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 24 konser yer alıyor. Festival bu yıl farklı konser mekânlarıyla da dikkat çekecek; Aya İrini Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk, Süreyya Operası, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı gibi klasikleşmiş mekânlara bu sene Galata Mevlevihanesi, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, İstanbul Modern ve santralistanbul gibi farklı mekânlar da ekleniyor.

Festival bundan böyle Türkiyeli ve yabancı bestecilere eser siparişi vererek, çağdaş müzik repertuarını zenginleştirme yönünde de önemli bir adım atıyor. Bu bağlamda İlhan Usmanbaş’ın ve genç bestecimiz Turgut Pöğün’ün İstanbul Müzik Festivali tarafından sipariş edilmiş yeni eserlerinin dünya prömiyerleri festival kapsamında gerçekleştirilecek.

BİLETLER NE ZAMAN VE NEREDE?
39. İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin biletleri 30 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren:
Biletix satış noktaları,
Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com
İKSV merkezinden (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında) ve Festival süresince Aya İrini Müzesi’nde yer alan gişeden alınabilir.
FİYATLAR VE İNDİRİMLER
39. İstanbul Müzik Festivali bilet fiyatları 20 TL ile 450 TL arasında değişiyor. Bu yıl yine sınırlı sayıda öğrenci bileti de satışa sunulacak, öğrenci biletleri yalnızca İKSV gişesinden kimlik kartı gösterilerek satın alınabilecek.
Lale Kart sahipleri festival biletlerinde %20–25 oranındaki “Lale üyelerine özel indirim”lerden yararlanabilecekler. Lale üyeleri ayrıca, biletlerini öncelikli olarak da alabilecek.

FESTİVALDE “KONSERE DOĞRU” SÖYLEŞİLER
Festivalde müzikseverlerden büyük ilgi gören “Konsere Doğru” söyleşileri bu yıl da devam ediyor. Konunun uzmanlarından konser programı ve besteciler üzerine kısa bilgilendirmeler, döneme ait çarpıcı gözlemler ve gecenin solistiyle sanat yaşamı üzerine keyifli sohbetler içeren “Konsere Doğru” söyleşilerinin programı, festival kitapçıklarından takip edilebilir.

Bu yıl ayrıca festivalde, ustalık sınıfları da gerçekleştirilecek. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında gerçekleştirdiği çalışmalarla adını duyuran gitar virtüözü Cem Duruöz ve Beethoven’ın piyano eserlerinin en yetkin yorumcularından usta piyanist Stephen Kovacevich’in katılacağı ustalık sınıfları seyircilere açık olacak. Stephen Kovacevich’in 17 Haziran Cuma günü saat 14.00’te, Cem Duruöz’ün ise 25 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te Salon’da gerçekleştireceği ustalık sınıflarına katılım ücretsiz olacak.

FESTİVALİN AÇILIŞ KONSERİ
39. İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran Cumartesi akşamı Aya İrin Müzesi’ndeki törenin ardından, şef Sascha Goetzel yönetimindeki İKSV’nin sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın konseriyle açılıyor. Konser programında, festivalin “Onur Ödülü”ne layık görülen Muammer Sun’un İzmir Rapsodisi’nin yanı sıra ve 2010 BBC Genç Müzisyenler Yarışması’nın birincisi, genç yıldız Lara Melda’nın yorumuyla Grieg’in La minör Piyano Konçertosu yer alıyor.

FESTİVALİN BU YILKİ TEMASI: UZAKLARA YOLCULUKLAR
Yoğun bir repertuar taraması sonucu tespit edilen eserlerle oluşturulan festivalin bu yılki teması “Uzaklara Yolculuklar” kapsamında, sanatçı ve topluluklardan çeşitli projelerin yanı sıra, belli eserlerin repertuarlarına alınması istendi.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT