İstanbul Şarkıları

İstanbul Şarkıları

Tarihler: 06 Haziran 2018 Çarşamba ~ 06 Haziran 2018 Çarşamba 06 Haziran 2018 21:00

Yer: Sirkeci Garı Tarihi Bekleme Salonu

Ücret: 1. Kategori - 225.00 TL 2. Kategori - 139.00 TL 3. Kategori - 100.00 TL Öğrenci - 50.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2018 ~ Haz 6, 2018
Bizleri 1900'lerin ilk yarısının İstanbul'una götüren bu konserde o dönemde yazılıp bugün hala kalbimize dokunan şarkıları Meral Azizoğlu'nun incelikli yorumundan dinliyoruz.

Meral Azizoğlu vokal 

Gypsy Fıre Ensemble
Lajos Sárközi Jr keman 
Benedek Csik keman 
János Dani viyola 
Julius Csik cimbalom
Vilmos Csikos kontrbas 

Konser Programı
Haydar Tatlıyay
Gül Tango

Ahmet Şefik Gürmeriç
Hasret

Necip Celal Andel
Sarı Yapıncak

Kaptanzade Ali Rıza Bey
Cici Beyim

Mustafa Şükrü Alpar
Bir Martı Gibi

Ahmet Şefik Gürmeriç
Gönlüm Sensiz Olmaz

Ahmet Şefik Gürmeriç
Aşk Kerpeteni

Refik Fersan
Benim Gönlüm Bir Kelebek

Kaptanzade Ali Rıza Bey
Yıldızların Altında

Kaptanzade Ali Rıza Bey
Denizde Akşam

Anonim
Üsküdar’a Gider İken

Anonim
Sen Gelirsen

Mustafa Şükrü Alpar
Siyah Gözlere

Necip Celal Andel
Çok Uzakta

Arasız 75’ sürer.

20.00-20.30 Konsere Doğru (Bekleme Salonu) 

Mario Levi’nin “İstanbul’u anlayabilmek” başlıklı konuşması (Türkçe) 

Festivalin bu konseri bizleri 1900’lerin ilk yarısında Avrupa modasının tüm evlere moda dergileriyle, plaklarla, partilerle ve konserlerle sızdığı eski İstanbul’a götürüyor.

Yüzyılın başında II. Meşrutiyet ve ardından Cumhuriyet’in getirdiği fikir ve sanat hayatındaki özgürlük ortamında tiyatro, operet ve dans bir sosyal ihtiyaç olarak kendini gösterir ve tüm bu sanatsal faaliyetler içindeki şarkılar dönemin âşıklarının dillerine pelesenk olur. İstanbul Şarkıları’nın programı da işte bu, hala kalbimize dokunan şarkılardan oluşuyor.

Özlediğimiz İstanbul’un bu naif seslerine tercüman olan Meral Azizoğlu, şarkıların bestecileri gibi Türk müziği kökenli. Türkiye’nin ilk konservatuvarı İstanbul Dârü’l-Elhân ile Pera gazino ve tiyatrolarında yeşeren yeni tarz şarkı besteciliği ve yorumculuğunun 1950 sonrası temsilcilerinden Alaeddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin, Yavuz Özüstün, Tülin Korman ve Tülin Yakarçelik’in öğrencisi olan Azizoğlu’nu TRT’de hazırlayıp sunduğu Dünyanın Müziği ve Bir Şarkı Bir Türkü programlarından da tanıyoruz. İstanbullu ve Adres Defteri adlı albümlerinin yanı sıra dünyaca ünlü ney üstadı Kudsi Erguner ve viyola da gamba virtüözü Jordi Savall’la yaptığı ortak çalışmalarla da dikkat çeken Meral Azizoğlu’na bu konserde Macar topluluk Gypsy Fire Ensemble eşlik ediyor. Topluluk, pek çok keman yarışmasından ödüllerle dönen Lajos Sarközi Jr. ve Gypsy Kings topluluğu ile çalan kemancı Benedek Csík’in yanı sıra Jordi Savall ile konserlere çıkan viyolacı János Dani, cimbalomcu Gyula Csík ve kontrbasçı Vilmos Csikos’tan oluşmakta.

Konserden önce Orient Express Restaurant’a rezervasyon yaptırmak isterseniz.
Tel: 0212 522 2280 / 0212 511 7666

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT