İz Bırakanlar-Mavi Işıklar

İz Bırakanlar-Mavi Işıklar

Tarihler: 01 Aralık 2016 Perşembe ~ 01 Aralık 2016 Perşembe 01 Aralık 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi- Drama Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 60.00 TL 2. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2016 ~ Ara 1, 2016
Zorlu PSM, İz Bırakanlar serisi kapsamında 1 Aralık'ta sizlere, ilk yarısında Mavi Işıklar'ın, ikinci yarısında ise Erkut Taçkın ve orkestrasının sahne alacağı nostaljik ve unutulmaz bir gece yaşatacak.

1964'te Çetin Yavuzdoğan, Metin Yavuzdoğan, Nejat Toksoy, Cihat Günaydın ve Zamir Manisa'dan oluşan beşli tarafından kurulan rock grubu Mavi Işıklar, Amerikan rock müziğinden esinlenerek oluşturdukları tarz ve müzikle 60'lı yıllarda bir çıkış yakaladı. Daha sonradan aynı tarzı Anadolu'nun melodileriyle harmanlayarak daha özgün bir sound yakalayan grup, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Mikrofon yarışmasında iki kere aldıkları ikincilikle ve Helvacı, Kanamam, Ankara Rüzgarı,  İyi Düşün Taşın adlı şarkılarıyla kitlelerce duyulmaya başladı. 70'lerde yatak odalarını sahneye taşıyıp pijamalarıyla çıktıkları eğlenceli canlı performanslarıyla adından söz ettirmeye devam eden Mavi Işıklar, 90'lara kadar çalışmalarını sonlandırsalar da 2000'lerde bir araya geldikleri konserlerle eski formlarını koruduklarını gösterdiler.

Türk rock müziğinin ilk temsilcilerinden Erkut Taçkın; kariyerine Güngör Yücel, Ersin Yüce, Erkan Gürsal ve Durul Gence'yle birlikte çaldığı Deniz Harp Okulu ve Lisesi Orkestrası'yla başlamasının ardından Okan Dinçer ve Kontraslar isimli grupla çıkardığı Mühür Gözlüm adlı 45'likle adından söz ettirmeye başladı. Yıllar içinde en büyük klasiklerden biri haline gelen Beyaz Ev'i 1975'te yayınlayan Taçkın ardından çıkan Yeryüzü Cenneti, Çaren Yok, Erkek Olana, Gitmek Düştü Bana gibi şarkıların yer aldığı LP’si ile Türk rock müziğine  damgasını vurmuştu. 80'li yıllarda müziği bırakacağını açıklasa da TRT Caz orkestrası ile yaptığı dillere destan konserler ve ara ara çıktığı sahnelerle bugüne kadar gelir.Erkut Taçkın ve Mavi Işıklar Türk pop’unda resmen tarih yazmışlar.

1 Aralık'ta Zorlu PSM'de İz Bırakanlar serisi kapsamında gerçekleşecek ve ilk yarısında Mavi Işıklar'ın, ikinci yarısında ise Erkut Taçkın ve Orkestrası'nın yer alacağı bu konser, bu tarihe bir yolculuk yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olacak ve eski rock'n'roll'un nostaljik melodilerini hatırlatan bir gece olarak hafızalardan uzun süre silinmeyecek!

- Bu etkinlikte Visa Platinum Kategorisi bulunmaktadır. Bu kategoriden alacağınız biletler ile performans öncesinde VIP alanında ağırlanma ayrıcalığından yararlanabilirsiniz.- VISA Kategori Yükseltme sadece Pazar günleri geçerlidir.- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- 18 yaş altındaki seyirciler salona alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT