Jaga Jazzist & Nils Petter Molvaer

Tarihler: 25 Kasım 2015 Çarşamba ~ 25 Kasım 2015 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2015 ~ Kas 25, 2015

Norveç’in modern caz dünyasına armağan ettiği iki büyük isim, Jaga Jazzist ve Nils Petter Molvaer 29 Kasım'da gerçekleşecek etkinlikle CRR Konser Salonu'nda...

Marcus Forsgren: Elektrik Gitar, Fx
Andreas Mjos: Vibrafon, Gitar, Korg MS10, Perküsyon 
Martin Horntveth: Davul
Lars Horntveth: Gitar, Klarnet, Saksafon, Klavye 
Line Horntveth: Tuba, Flüt, Perküsyon, Glockenspiel,Vokal 
Even Ormestad: Bas Gitar Ve Klavye
Erik Johannessen: Trombon, Perküsyon,Vokal
Øystein Moen: Synthesizer, Piyano

Nils Petter Molvaer “Switch’’ – (Ön Grup)

Nils Petter Molvaer: Trompet
Geir Sundstol: Pedal Steel Gitar
Jo Berger Myhre: Bariton Gitar
Erland Dahlen: Davul

Jaga Jazzist’in biricik bir sound'unun olmasının anahtarı belki de farklı fikirlere, müzikal stillere sahip, farklı etkileşimlerden gelen, farklı projelere imza atan 9 müzisyenden oluşan bir kadrosu. Trompet, trombon, bas klarinet, tuba, elektrikli gitarlar, bass, bolca elektronik alt yapılarla hiç bir sınır tanımadan ürettiği bir ses örgüsüne sahip topluğun temelleri Lars ve Martin Horntveth tarafından bundan tam 19 yıl önce 1994 yılında Oslo’nun dışında yer alan Tonsberg adlı kasabada atıldı.

İlk albümleri “A Livingroom Hush”’ı 2001 yılında yayınlayan Jaga Jazzist albümün Norveç’te 15.000 kopya satması üzerine bütün müzikseverlerin dikkatini çekti. Albüm, 2002’de BBC tarafından yılın caz albümü olarak seçildi. Takip eden dönemde verdikleri birçok konserle müzikseverleri büyüleyen topluluk, özgün tarzı ve yarattığı yankı ile kısa zamanda bağımsız ve alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Ninja Tune’un dikkatini çekti.

Jaga, ikinci albümü “The Stix”i Ninja Tune’dan çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü, Röyksopp ve Kings of Convenience’in da stüdyosu olan “Duper Studio”sunun beyni JørgenTræen üstlendi. Bu albümde kendilerine özgü tarzlarını daha ileri götürme niyetleri açıkça görüldü. İnsan ile makine arasındaki dengeyi zekice tutan fakat organik, 10 kişilik orkestra duygusunu kaybettirmeyen bir albüm olan “The Stix” tüm müzik çevreleri tarafından olumlu karşılandı.

2005 yılında yayınlanan;  “All I Know ıs tonight”, “Stardust Hotel” ve “Oslo Skyline”  gibi hitleri içinde barındıran üçüncü stüdyo albümleri “What We Must” grubun müziğini  rock’a doğru yönlendirdiği bir albüm oldu. 90’ların shogaze akımından 70’lerin progressive rockına uzanan bir rock yolculuğu ama kendi dokunuşlarının olduğu, kendi süzgeçlerinden geçen yenilikçi bir rock anlayışı. Bir sonraki stüdyo albümlerinin “One Arm Bandit”’in çıkışı  5 yıl gibi uzun bir zaman dilimini aldı. Yaptıklarını tekrar etmemeye çalışan topluluğa “WhatWeMust” sonrası katılan Oystein Moen ve Stian Westerhus ile birlikte Lars Horntveth bu albümün yazımı için İsveç ormanlarında bir eve çekildi. Bu albümde  hem ilk dönem elektronik tınılardan hem de rock tınılarından uzaklaşırken “JagaJazzist’in sound'una efsanevi Nijeryalı müzisyen FelaKuti’nin afrobeat stilini Wagner vari kutlama havalarını entegre ettiler. Albümün mixaj'ını Tortoise’dan John Mc Entire ile yaptılar. Yeni bir sayfa açılmıştı Jaga’nın kariyerinde. Jaga haziran ayında çıkaracağı yeni albümü Starfire ile birlikte 29 Kasımda CRR sahnesinde…

Nils Petter Molvaer “Switch’’ – (Ön Grup)
Aynı gece CRR konser salonu Jaga öncesi Norveç’in caz dünyasına armağan ettiği en önemli caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen trompetçi Nils Petter Molvaer ve ekibini ağırlayacak.

Müzik dünyasında NP3 olarakta tanınan Norveç’li müzisyen, prodüktör ve trompet ustası Molvaer caz, ambient, house, breakbeats ve elektroniği kendine özgü stili ile ustalıkla kaynaştırıyor. Miles Davis, Don Cherry, Billie Holliday, Brian Eno ve Joni Mitchell’dan etkilenerek müziğe yönelen Molvaer, performanslarında akustik elementleri elektronik dünyaya dahil ederek, pop, rock, funk ve modern caz dünyasının sınırlarını genişletmeyi sürdürüyor. 1997 yılında yayınlanan “Khmer” albümü 100 bin satan ve bu albümle German Record Critics Award ödülünü kazanan sanatçı ayrıca 1998 yılında L.A.Weekly – Yılın Caz Albümü ve Norveç’in Grammy’si olarak tanınan The Nordic Council’s Music Prize (2000) ödüllerinin de sahibi oldu. “Solid Ether” albümü ile yükselişini sürdüren Molvaer, albüm ve sahne performansları ile Avrupa’dan Japonya’ya hatta Kanada’ya uzanan geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Club dj’lerinin şarkılarını remix'lemekten vazgeçemediği Molvaer, bugüne kadar aralarında Montreux, Roskilde, Glastonbury, Jazz Baltica, Jazz A Vienne ve Cully’nin bulunduğu bir çok önemli festival ve organizasyonda sahne aldı.

Molvaer geçtiğimiz sene çıkardığı Switch albümünden parçalar seslendirmek üzere aynı gece CRR sahnesine konuk olacak.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT