Jean Baptiste Hardy Trio

Jean Baptiste Hardy Trio

Tarihler: 30 Ocak 2016 Cumartesi ~ 30 Ocak 2016 Cumartesi 30 Ocak 2016 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 30, 2016 ~ Oca 30, 2016
Gitarist Jean-Baptiste Hardy, triosu ile birlikte 30 Ocak'ta Akbank Sanat'ta!

Gitar: Jean-Baptiste Hardy
Bas: Ekin Bilgin
Davul: Necmi Taskiran

Fransız sanatçı Jean-Baptiste Hardy, 8 yaşında klasik gitara başladı ve 10 yıl eğitimini aldı. Aynı zamanlarda Chet Atkins ve Jerry Reed çalma tarzı repertuvarını da keşfetti ve öğrendi. 2003, 2005 ve 2007 yıllarında Nashville'de Chet Atkins Appreciation Society Festivali'ne katıldı. Tommy Emmanuel, Buster B Jones, Jim Nichols, Bruce Mathiske, ve daha birçok ünlü gitaristle birlikte çalma fırsatını buldu.

Genç gitarist 2006 yılında Paris'e taşındı ve jam sessionlarda çalmaya, fingerstyle dan bluesa, rock, gospel ve dünya müziği de dahil olmak üzere bir çok tarzda çalarak birçok konserde grup üyesi ve lideri olarak yer almaya başladı. En başta solo gitar için küçük parçalarla başlayarak birkaç şarkı bestelemeye ve şarkı sözü yazmaya başladı. Bu süreç zarfında gitar dersleri de vermeye başladı. Jean-Baptiste aynı zamanda üniversiteye de devam ederek 2009 yılında ekonomi lisans derecesi ve 2011 yılında da Business yüksek lisans derecesini tamamladı.

2012 yılında kendini tamamen müzik kariyerine adamak amacıyla İstanbul'a yerleşti. Istanbul Frachopone Müzik Okulu'nda hemen gitar öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Her zaman yeni keşiflerde bulunmak ve öğrenme isteğiyle Jean-Baptiste kendi başına Jazz öğrenmeye başladı ve harmoni ve doğaçlama konularında kendini önemli şekilde geliştirdi.

Django Reinhardt veya Bireli Lagrene gibi önemli isimlerden esinlenerek early swing ve manouche gitara ek olarak bebop, bossa nova, funk ve fusion türlerini de geniş repertuvarına ekledi.

Jean-Baptiste günümüzde çoğulukla trio ya da quarteti ve başka grup ve sanatçılarla İstanbul caz sahnesinde aktif olarak yer alıyor. Kısa bir zaman önce ismini neredeyse 10 yıl önce yaptığı ilk bestesinden alan "On Verra" isimli albümünü yayımladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT