Jehan Barbur Akustik

Tarihler: 16 Şubat 2012 Perşembe ~ 16 Şubat 2012 Perşembe - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sk. No.10 34349 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2012 ~ Şub 16, 2012

2 Nisan 1980 yılında doğan Jehan Barbur 18 yaşına kadar İskenderun’da okuyup büyüdü. 1998-2002 yılları arasında Ankara Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyup, bu bölümden derece ile mezun oldu.

Üniversiteden sonra İstanbul’a yerleşip, 2004 - 2009 tarihleri arasında birçok farklı grupta solist olarak çalışmış, reklam cıngılları seslendirmiş, birçok dizi ve sinema filmi müziğine sözleri ve/veya sesiyle hayat vermiştir. (Bunlardan birkaçı; Günahım Neydi Allah’ım, Kadın Her Zaman Haklıdır, Sır Gibi, Gökten Üç Elma Düştü, Cesaretin Var mı Aşka, Asi, Ali’nin Sekiz Günü, Gece Sesleri, Çılgın Dershane, Tövbeler Tövbesi, Adını Feriha Koydum, Güz Sancısı ve 2011’de gösterime girecek olan Ümit Ünal’ın son filmi ‘Nar’ gibi…)

2009 Şubat ayında prodüktörlüğünü üstlendiği kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı, ilk albümü ‘Uyan’ Ada Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı. 2010 yılında Sarp Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ikinci albümü ‘Hayat’ı yine Ada Müzikten çıkardı. Kendi neslinin ve kendi tarzının temsilcisi olarak 2009-2011 yılları arasında Bülent Ortaçgil’in 40. sanat yılı kutlaması kapsamında Harbiye Açık Hava Sahnesinde yapılan konsere çok değerli müzisyenlerle beraber katıldı.

Hikaye güdümlü ve masalsı şarkıları ile, çağdaş kadın ozan geleneğini günümüzde de sürdürmeye gayret eden Jehan Barbur kendi albümleri dışında sesi ve/veya sözleri, ve /veya besteleri ile;

* Ezginin Günlüğü ‘Çeyrek’ albümü
* Eylem Aktaş Dizi Müzikleri
* Ahmet Akkaya ‘Metropol’
* Gürol Ağırbaş ‘Köprüler Beyaz Perde’
* Asi Dizi Müzikleri
* Ali’nin 8 Günü Film Müzikleri
* Feridun Düzağaç ‘İyilik Güzellik Spor’
* Zuhal Olcay ‘Aşkın Halleri’
* High School Musical 3 DVD- Sinema Filmi albümlerinde yer aldı.

2010 yılında gösterime giren Tİ Tiyatronun ‘Ayışığı Tarifesi’ oyununun müziklerini yazmış; 2011 tiyatro sezonu ile seyirci ile buluşan Özen Yula’ nın yazıp yönettiği; Yetkin Dikinciler, Sema Keçik, Sinan Tuzcu, Teoman Kumbaracıbaşı, Beste Bereket ve kendisinin de rol aldığı yarı müzikal bir oyun olan ‘Şems! Unutma!’ oyununun müziklerini bestelemiş, düzenlemelerini de Cenk Erdoğan ile birlikte yapmıştır. Oyun, 11. Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında ‘En İyi Özgün Müzik’ dalında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Son olarak yine 2011 yılında Amerika’da geniş bir izleyici kitlesi ile buluşan ‘Covert Affairs’ dizisinin bir bölümünde Jehan Barbur’a performansı ve şarkısıyla yer verilmiş ve dizide adından sıklıkla söz edilmiştir.

Bugüne kadar çekmiş olduğu 5 klibin b ir çoğu alternatif müzik kanallarında uzun süre Top-10 listelerinde bir numarada yerini korumuştur. İlk albümü ile beraber başlayan şehir içi ve şehir dışı konserleri halen devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT