Jeroen Den Herder (Hollanda)-Vıyolo

Tarihler: 19 Temmuz 2019 Cuma ~ 19 Temmuz 2019 Cuma 19 Temmuz 2019 20:30

Yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: Numarasız - Tam : 60.00 TL - Öğrenci : 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 19, 2019 ~ Tem 19, 2019
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16. yılında müzikseverlerin karşısına yine dopdolu bir programla çıkmaya hazırlanıyor.

19 TEMMUZ /JULY– JEROEN DEN HERDER (HOLLANDA/NETHERLANDS) – VIYOLONSEL/CELLO & HUA HSUAN LEE (TAYVAN/TAIWAN) PİYANO/PIANO
19/07/2019

JEROEN DEN HERDER
Viyolonsel / Cello 

HUA HSUAN LEE 
Piyano / piano


Jeroen den Herder
Jeroen den Herder çalışmalarını Amsterdam Konservatuarı’nda Dmitri Ferschtman ve Londra’da Christopher Bunting ile tamamladı. Daha sonra viyolonsel sekizlisi Conjunto Ibérico’nun başına geçti. Dünyaca ünlü bu toplulukla yılda 40 konser verdi. Den Herder, aralarında “Postbank Sweelinck” (1992) ve Royal Concertgebouw Amsterdam Vakfı ödüllerinin yer aldığı pek çok ödül kazandı. Son olarak, üyesi olduğu Ruysdael Quartet ile "Anton Kersjes Prize" ödülüne layık görüldü. 

Janine Jansen, Igor Roma, Anner Bijlsma ve Yo-Yo Ma gibi müzisyenlerle oda müziği çalışmaları yaptı. 25’den fazla ülkede Wigmore Hall (Londra), Lincoln Centre (New York), Concertgebouw (Amsterdam) ve Palais des Beaux Arts (Brüksel) gibi salonlarda, Friedemann Layer, Ed Spanjaard ve Alexander Rudin gibi şeflerle viyolonsel repertuarının bütün önemli eserlerini seslendirdi. 

1999’dan bu yana, önde gelen Hollandalı çağdaş müzik topluluğu “Nieuw Ensemble”ın üyesidir. Ruysdael Quartet ile de Hollanda’nın bütün büyük konser salonlarında konser vermiştir. Bu sezon dörtlüyle Japonya, Gürcistan, Fransa ve İngiltere’de turneler gerçekleştirecektir. Ruysdael Quartet her yıl Haziran ayında bir oda müziği festivali düzenlemektedir. Jeroen den Herder, Zutphen Viyolonsel Festivali ve Akademisi’nin Sanat Yönetmeni’dir. 

Utrecht Konservatuarı’nda 22 yaşındayken ders vermeye başlayan Jeroen den Herder, kendini öğretmeye adamış bir viyolonselcidir. Derslerini zihinle beden arasında sağlıklı bağ kurmak ve Pablo Casals ekolünden gelen öğretmeni Christopher Bunting’in viyolonsel tekniği üzerine temellendirmektedir. Viyolonsel çalışı yer çekimi, karakter ve oyunculuk üzerinde şekillenir. Her şey müziktir, beden fonksiyonlarıyla nefesi birbirine bağlayarak sağlıklı bir mükemmelliğe ulaşmayı hedefler.

Nasıl ve ne çalışıldığına odaklanır. Kişinin; kendi hayal dünyasının farkında olmasının, duyarlı dinleyişinin ve sezgilerini takip etmesinin, en iyi öğretmeni olduğuna inanır. Amsterdam ve Rotterdam’da ders veren Jeroen den Herder’in sınıfında 15 öğrencisi vardır. Ayrıca Minsk Konservatuarı’nda, Tayvan’daki Tainan Üniversitesi’nde dersler vermektedir. Hollanda, Almanya, Fransa ve İsrail’de masterclasslar 
düzenlemiştir. 2019 yazında Gümüşlük’ün yanı sıra Prag ve Lyon’da masterclass verecektir. “Jeroen den Herder’i St.Petersburg Filarmoni Orkestrası’yla Elgar viyolonsel konçertosunu seslendirirken dinledim.  Büyük bir duyarlılık ve özgünlük içinde çaldı. Harika bir çellist olacağına inanıyorum.” Yehudi Menuhin, 1995

Hua Hsuan, Lee.
1993 doğumlu Tayvanlı piyanist, ilk piyano derslerine Wei-Lung Li ve Chun-Ju Yen ile 5 yaşında başladı. Tainan Ulusal Sanatlar Üniversitesi’nden diplomasını aldıktan sonra, master eğitimine Hamburg’daki Hochschule für Musik und Theater’da Rus piyanist Stepan Simonian ile devam etti. Öğrenciliği sırasında Boris Slutsky, Vladimir Tropp, Natalia Troull, Sergei Glavatskikh, Victor Rausenbau, Igor Roma, Enrico Pace ve Piero Rattalino ile masterclass çalışmaları yaptı. 

Genç ve dinamik bir piyanist olarak, aralarında Uluslararası Cross-Strait Müzik Yarışması (Birincilik 2015), Viyana Uluslararası Keman-Piyano Yarışması (Birincilik 2011); Tayvan Ulusal Öğrenci Yarışması (Birincilik 2007); Tayvan Ulusal Öğrenci Yarışması (İkincilik 2007) gibi yarışmalarda ödüller aldı. 

2009’da Tainan Ulusal Sanat Üniversitesi Piyano Maratonu’nda resital vermek üzere seçildi. 2012’de Tsingua Üniversitesi ‘Yükselen Yıldızlar’ serisine seçildi. 2017’de Zutphen Cellofestival tarafından İsrailli çellist Gavriel Lipkind ile konser vermek üzere davet edildi.  Konser Hollanda radyosu NPO tarafından canlı yayınlandı. Fortepiano üzerine Richard Egarr ve Olga Pashchenko ile masterclass çalışmaları yaptı. 2018’de Hollanda’daki Geelvinck Fortepiano Festival’inde, Conrad Graf (1826, Vienna) ve Collard & Collard (1840-1850, London) fortepiyanolarla resitaller verdi. 

Uzun zamandır işbirliği içinde olduğu çellist  Jeroen den Herder ile düzenli olarak Cellofestival Zutphen (2017), Beethoven Festival Zutphen (2018) ve Dat Bolwerck (2019)’da konserler verdi. Birlikte Bach, Beethoven, Brahms, Schumann, Franck, Debussy, Schinittke ve Xiaoyoung Chen, Tan Dun, Arvo Part’in çağdaş eserlerinden oluşan çok geniş ve renkli repertuar seslendirdiler. İkilinin konserleri seyircilerin ve eleştirmenlerin büyük beğenisi kazandı.

- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir. - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur.- İade veya değişiklik yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. - Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır. - Hızlı Bilet - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT