Johann Strauss Ensemble - Yılbaşı Konseri

Tarihler: 26 Aralık 2009 Cumartesi ~ 26 Aralık 2009 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 57,50 TL-48,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2009 ~ Ara 26, 2009
Johann Strauss Ensemble – Yılbaşı Konseri
Şef, solist: Russell McGregor (Keman)
Program:
"Strauss Ailesi"
Russell McGregor

Russell McGregor Oxford, İngiltere’de doğdu, fakat Melbourne, Avustralya’da büyüdü; 7 yaşında keman çalmaya başladı ve 1982 yılında Victorian College of Arts’ın Müzik bölümünden mezun oldu. Russell 1992 yılında Viyana, Avusturya’ya taşınmış olup Wiener Concertverein, Camerata Salzburg ve Viyana Oda Orkestrasının bir üyesidir. 1994 – 1996 yılları arasında Viyana Oda Operası’nda Konser maysteri ve Schönbrunn Palace Orkestrasında Konser maysterliği ve şeflik yaptı. Russell geniş bir oda müziği kariyerine sahip olup Bulgaristan, Endonezya, Kanada, Japonya, İngiltere ve İtalya’da sanatını icra etmiştir.

Oldukça başarılı bir lider olan sanatçı, Johann Strauss Ensemble ile mükemmel bir uyum içinde çalışmaktadır ve grup düzenli olarak sadece Avusturya’da değil, dünyanın her yerinde konserler vermektedir. Sanatçı sadece kemandaki virtüözlüğüyle etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda Strauss ailesinin sihirli müziği yoluyla dinleyicileri, bir müzikal yolculuğa çıkararak büyülemektedir. Russell McGregor, Mozart’ın tarzından gelen kendisine özel Strauss yorumuyla Viyana’da en bilinen (ve en ünlü) sanatçıdır; McGregor ayrıca Camerata Salzburg’la Mozart’ın eserlerini de icra etmektedir. Bu nedenle, onun Johann Strauss yorumunun bazen seyirciyi alıp götürmesine şaşmamak gerekir. Russell McGregor, Viyana’daki ünlü Musikverein’in Golden Hall’unda konserler verdi ve ayrıca Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, Dame Kiri Tekanawa ve Ildiko Raimondi ile birlikte sahne aldı. Dikkati çeken etkinlikler arasında, Russell’ın 2002 yılında Sidney, Avustralya’daki ünlü opera binasında verdiği bir Strauss konseri yer almaktadır. Russell McGregor, Güney Amerika’da stadyumlarda 15 – 20.000 çığlık atan hayranının karşısında müziğini icra etmiştir. Ayrıca, kendisi yaylı dörtlüsü grubuyla İran’a düzenli olarak davet edilmektedir. Russell McGregor ve Johann Strauss Ensemble günümüzde İspanya, Macaristan, Çin ve Avustralya’da konserler vermeleri için büyük talep görmektedir. Sanatçı, "konserlerimde dinleyiciler daima eğlenecektir," diye konuşmaktadır.

Johann Strauss Ensemble

Johann Strauss Topluluğu, 1985 yılında Bruckner Orchesters Linz’in müzisyenleri tarafından kuruldu.

Viyana Filarmoni Orkestrası’nın dünyaca tanınan "Neujahrskonzert" (Yeni Yıl Konseri) tarzındaki oldukça popüler konserlerinin yanısıra Strauss ailesinin ve diğer çağdaş bestecilerin eserlerine katkısı olan Domayer castıyla ve bir lider (Stehgeiger) ile yönetilen tipik Strauss tarzında çalmak da topluluğun kendi fikriydi.

Topluluğun repertuarında W.A.Mozart’ın, J. Haydn’ın (Katharinen Dansları), Beethoven’ın (Mödlinger ve 11 Viyana Dansı), F. Schubert’in (Eccosaisen), J. Lanner’in, Kemeter’in, Gebrüder Schramml’ın, J. Fucik’in, A. Dvorak’ın ve Ph. Fahrbach’ın yanısıra Strauss ailesinin tüm eserleri de yer alıyor.

Johann Strauss Topluluğu, Paris, Londra, Monako, Madrid, Roma, Brüksel, Berlin, Zürih, Hamburg, Salzburg, Viyana gibi Avrupa’nın müzik merkezlerinin yanısıra Japonya ve Rusya’da da sahne almakla birlikte, aralarında Monte Carlo Printemps des Arts, Viyana Klangbogen, Wiener Festwochen, Festival der Begegnung’un da bulunduğu çeşitli festivallerde de konserler verdi.

Albümleri ve TV konserleri, BRD, Japonya, Slovenya ve Avusturya’da yayınlandı. Topluluk özellikle "NACHBAR IN NOT", (eski Yugoslavya) "C F KINDER" ve "DR CHRISTIAN BARNARD STIFTUNG" gibi özel ve önemli angajmanlarda da yer aldı.

Strauss yılı olarak kabul edilen 1999’da topluluk, Londra, Tokyo, Viyana, Taipei, Hollanda ve Belçika gibi yerlerde sahneye çıkarken Roland Neuwirth, (Friedenswalzer) Werner Steinmetz (Kurz und Bündig, Scherzett) Werner Pirchner (Hochzeitswalzer) und Manfred Kammerhofer (Klangszenenwalzer) eserleriyle dinleyicilere yeni Viyana Müziği’ni milenyumun eşiğinde tanıtmak amacıyla "DU DONAU, DU ..." gibi programları da çaldı.

Keman solo sanatçıları Joji Hattori, Aleksey Igudesman (Triology), Russel McGregor ve Alfred Pfleger gibi solistlerle ve Martin Sieghart, Christoph Campestrini, Werner Steinmetz gibi orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. Mart 2000’de "DU DONAU DU" 4. CD olarak yayımlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT