José Huertas Flamenko Topluluğu

Tarihler: 11 Mart 2020 Çarşamba ~ 11 Mart 2020 Çarşamba 24 Mart 2020 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 136.50 TL 2. Kategori - 106.50 TL 3. Kategori - 76.50 TL 4. Kategori - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2020 ~ Mar 11, 2020
José Huertas Flamenko Topluluğu, Miguel de Cervantes’in dünya edebiyatına kazandırdığı ölümsüz eseri Don Kişot’tan sahneye uyarladıkları muhteşem bir gösteri ile 24 Mart akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak.

Sanat Yönetmeni:
José Huertas, Marta Fernández
Yönetmen Yardımcısı: Inmaculada Gil
Don Kişot: José Huertas
Dulcinea: Alejandra García
Sancho Panza: Cristian Sandoval
Koreografi: José Huertas, Marta Fernández
Dansçılar: Ángela García, Alejandra García, Mar Pons, Estefanía Ramírez, Daniel Morillo, Alejandro Fontelles, 
Cristian Sandoval, Carles Liébana, Minerva Enderiz, Clara Sánchez, Mara Soriano, Claudia Larena
Müzik: Diego Losada, Ludwig Minkus
Müzik Düzenlemeleri: J. Vicente Gil
Kostüm: Ana Valero, Álvaro Moliner, Indumentaria Maika
Işık: Justo Gallego
Ses: Mauro Sanchez 

Flamenko’nun duayenlerinden Antonio Gades ve Aida Gómez ile işbirlikleri yapan, başarılarla dolu parlak kariyerine devam ederken kendi dans topluluğunu kuran José Huertas’ın sahneye koyduğu bu Don Kişot yorumu, “asil şövalyenin” yaşamını tüm yönleriyle ele alıyor. Gösterinin sanat yönetmeni, koreografı ve baş dansçısı José Huertas, sergileyecekleri Don Kişot yorumunu şu sözlerle anlatıyor: “Cervantes’in bundan yaklaşık 400 yıl önce yarattığı bu karakterin hiçbirimizden daha deli olduğunu düşünmüyorum. Bizim bugün ‘duygusal gelişim’ olarak adlandırdığımız aşamaları yaşayan bir karakter. Kimi zaman korkularını yenmek için rüzgârgülleri ile savaşıyor kimi zaman sevdiği kadının ve saf sevginin peşinden koşuyor kimi zaman da sadık dostu Sancho’da kendi iç sesini, aklıselim ve olgun yanını buluyor. İşte biz de bu uyarlamada Don Kişot’u bütün bu özellikleriyle yansıtmaya çalışacağız.” Don Kişot’un duygu dünyasını; İspanyol folklorunu yansıtan müzik ve kostümlerle anlatan gösteri, İstanbul’da ilk kez Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelenecek. 

JOSÉ HUERTAS
José Huertas, 1970 yılında Sevilla’da dünyaya geldi. 1975 yılında Barcelona’ya taşındı ve hocası José de la Vega ile Flamenko çalışmaya başladı. Instituto del Teatro en Danza Española’da İspanyol dansları üzerine yüksek lisans yaptı. “Flamenco Por Derecho” gösterisiyle İtalya’ya ilk turnesini gerçekleştirdi. Yeteneği ve disiplini sayesinde, İspanyol dansları ve Flamenko alanında tanınmış ulusal topluluklarla dans etme fırsatı buldu. Yoko Komatsubara yönetiminde “Córdoba Lejana” isimli oyunda dans etti. 2000 yılında Rafael Aguilar İspanyol Balesi’nden, bir yıl sonra da Aida Gómez tarafından İspanya Ulusal Balesi’nde misafir dansçı olarak yer almak üzere davet aldı. “Oripando” ve “Poeta” gösterileri ile turneye çıktı.

24 yaşında, Flamenko’nun duayenlerinden Antonio Gades’in topluluğuna katıldı, bir yıl sonra baş dansçı oldu. Carmen ve Fuenteovejuna temsillerinde Gades yerine sahneye çıktı. 2002 yılında daha modern bir Flamenko vizyonu sunmak adına kendi şirketini kurdu. Hazırladığı gösteriler İspanya dışında Avrupa’nın saygın salonlarında da sahnelendi. Dansçı, koreograf ve sanat yönetmeni kimliklerinin yanı sıra eğitmenlik de yapan Huertas, 2009 yılından bu yana Malaga Konservatuvarı’nda dersler veriyor. José Huertas, dans dünyasında takım arkadaşlarına duyduğu saygı, iş ahlakı, idealleri ve yeni nesillerin de bu bilgi ve birikimden faydalanması için gösterdiği çabayla tanınıyor.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT