Kadınlar Yeterince Bekledi

Kadınlar Yeterince Bekledi

Tarihler: 14 Haziran 2023 Çarşamba ~ 14 Haziran 2023 Çarşamba 20:00 - 22:00

Yer: Yerebatan Sarnıcı

Ücret: 1. Kategori - ₺800,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3 Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2023 ~ Haz 14, 2023

Hollanda’da doğan bu yepyeni projenin ilk işbirliği İstanbul Müzik Festivali’yle oldu. Projenin ikinci durağı olan İstanbul’da, bu toprakların kadınları, Cumhuriyet’in 100. yılında müzikle anılacak.

"Soprano Katharine Dain, üç karakterin güçlü ve dokunaklı bir performansını sergiliyor."
– Volkskrant

KATHARINE DAIN soprano
MERİÇ ARTAÇ besteci
KATE MOORE besteci
AIDA SHIRAZI besteci
ECE TEMELKURAN libretto

NEMETH QUARTET
Gülen Ege Serter keman
Şeniz Serter keman
Pınar Basalak viyola
Mutlu Varlık Kocai̇li̇ viyolonsel
ELİF CANFEZA GÜNDÜZ klasik kemençe
RAPHAËLA DANKSAGMÜLLER duduk & kaval
ESRA BERKMAN kanun

Şahmeran, Kassia ve Suat Derviş’e adanan üç bölümlük yeni eser*

Süre: 50’ (arasız)

*İstanbul Müzik Festi̇vali, Wonderfeel Festi̇vali ve Huddersfield Çağdaş Müzik Festivali Ortak Yapımı ve Eser Siparişi

Son yıllarda Yunan mitolojisini kadın bakış açısıyla ele alarak büyük ilgi gören çağdaş romanlar, They Have Waited Long Enough projesine ilham kaynağı oldu. Projenin Amsterdam’da düzenlenen WonderFeel Festivali’nde büyük beğeni toplamasının ardından İstanbul Müzik Festivali, projenin ikinci etabı için üç kadın besteciye soprano, yaylı dörtlü ve duduk, kanun ve klasik kemençe gibi Türk çalgıları için üç bölümden oluşan bir eser siparişinde bulundu. Projenin ikinci ayağı olacak Kadınlar Yeterince Bekledi, 51. İstanbul Müzik Festivali’nde gerçekleştirilecek dünya prömiyeriyle, bu kez kapsamını Yunan mitolojisinin ötesine doğru genişleterek bu coğrafyanın efsanevi ve gerçek kadın karakterlerine odaklanıyor.

Kadınlar Yeterince Bekledi, Hollanda, Türkiye ve İran'dan yetenekli kadın besteciler tarafından yazılan üç bölümlük bir eser olarak tasarlandı. Besteci Meriç Artaç, Anadolu kültürünün en esrarengiz mitolojik kahramanlarından biri olan Şahmeran’dan ilhamla yaylı çalgılar dörtlüsü, soprano ve duduk için eserin ilk bölümünü besteledi. Kate Moore ve Aida Shirazi ise, yaylı sazlar dörtlüsü, soprano, kemençe ve kanun için besteledikleri iki ayrı bölümden birini, yine gücü ve cesaretiyle karşımıza çıkan Ortaçağ kadın figürlerinden, Bizanslı başrahibe, şair, besteci ve ilahi yazarı Kassia’ya ve gazeteci-yazar Suat Derviş’e adadı. Toplam üç bölümde birleşen, üç farklı besteci tarafından, üç önemli kadın karaktere ithaf edilen eserin librettosunda, kadın hikâyelerine verdiği önemle bilinen başarılı gazeteci ve yazar Ece Temelkuran’ın imzası bulunuyor.

İlk projedeki başarılı performansıyla akıllarda kalan soprano Katharine Dain, projenin ikinci ayağında da üç karakterin sesi oluyor. Ona sahnede Nemeth Quartet, klasik kemençe sanatçısı Elif Canfeza Gündüz, Hollandalı duduk sanatçısı Raphaëla Danksagmüller ve kanun sanatçısı Esra Berkman eşlik ediyor. Doğuya doğru atılan bu ilk adımdan sonra proje, önce Avrupa’dan, sonra dünyanın her yerinden tarihi ve efsanevi kadınlara odaklanarak bir dizi hâlinde hayatına devam edecek. Kadınlar Yeterince Bekledi, kadınlara dair hikâyeleri güç ve cesaret penceresinden ele aldığı çağdaş anlatımıyla 51. İstanbul Müzik Festivali’nin en heyecan verici konserlerinden biri.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT