Kardeş Türküler - Arto Tunçboyacıyan

Tarihler: 24 Haziran 2011 Cuma ~ 24 Haziran 2011 Cuma - Saat: 21:15

Yer: Enka Açık Hava Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori: 45,00 TL - 2. Kategori: 34,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri, İstinye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15 - www.enkasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2011 ~ Haz 24, 2011

Enka Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri

Yirmi yıla yakın süredir bulunduğumuz coğrafyanın farklı dillerini ve müziklerini sunarak barış ve bir arada yaşama çağrısını sürdüren Kardeş Türküler, yanlarına Arto Tunçboyacıyan’ı da alarak, yeni albümleri Çocuk (H)aklı’dan şarkılarla zenginleştirdikleri bir repertuvarla Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşuyor. Konserde Kardeş Türküler repertuvarıyla bütünleşmiş türkü yorumlarının yanı sıra, çok sayıda yeni beste çalışması da yer almakta. Çocuk aklının saflığı, masumiyeti ve cesaretiyle yapılan şarkılarla bu coğrafyanın farklı dillerini, farklı kültürlerini buluşturan konserde acıların değil, çocukların özgürce büyüdüğü barış dolu bir hayattan yana sesler yükseliyor.

KARDEŞ TÜRKÜLER

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde yer alan Kardeş Türküler projesi, “halkların kardeşliği”ne müzikal bir çerçeveden vurgu yapıyor. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını, kendi kültürel bağlamlarını dikkate alarak, orijinal dilleriyle yorumlamaya çalışırken, çok kültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşama umudunu dile getiriyor.

Kardeş Türküler Projesi çerçevesinde, Anadolu ve çevresinde yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkıları üzerine araştırmalar yapılıyor, geleneksel şarkılar ve geleneksel formlara dayanarak üretilen besteler, projenin düzenleme anlayışı çerçevesinde yorumlanıyor.

Arto Tunçboyacıyan

Anadolu kökenli bir Ermeni olarak 1957 yılında Türkiye’de doğdu. Müzik kariyerine 11 yaşındayken ağabeyi Onno Ohannes Tunçboyacıyan ile geleneksel müzikler çalarak ve kaydederek başladı ve müzik, hayatının vazgeçilmez bir parçası oldu.

1981’de yeni yaratıcı etkilenimler keşfetmek ve kendi yaşam vizyonuna yeni bir boyut katabilmek amacıyla Birleşik Devletler’e taşındı. 1985’te iki albüm çıkardı: Virginland ve Main Root. Ermeni udi, Ara Dinkjian ile anlamlı bir işbirliğine başladı ve birlikte Tears of Dignity ve Onno albümlerini çıkardılar. Arto’nun sözleriyle “hayatının sesleri”ni taşıyan müziği içeren bu iki albümden Onno albümü, 1996’da aniden aramızdan ayrılan ağabeyi Onno Ohannes Tunçboyacıyan’a ithafendi ve Arto’nun ağabeyine dair yaşamı ve ölümü sonrasındaki anılarının açık bir ifadesini oluşturan kompozisyonlardan oluşuyordu.

Sonrasında Ara Dinkjian ile “Night Ark” adlı bir grup da kurdular ve birçok albüm kaydettiler. Daha başka pek çok müzisyenle de ortak çalışmalara imza atan Arto Tunçboyacıyan, şu anda kökleri Ermeni ve Anadolu geleneksel müziğinde yatan ve bugünün sounduyla harmanlanan orkestra, “The Armenian Navy Band” (Ermenistan Denizci Orkestrası)’te çalışmaktadır. Bu proje, başta etnik ve çağdaş Ermeni müziği olmakla birlikte, Erivan’da farklı müzik deneyimlerinden gelen genç Ermeni müzisyenlerle bir buluşmaydı ve 1998 yılında doğdu. Topluluğa ad olarak “The Armenian Navy Band”in seçilmesindeki anlamlı ironi, Ermenistan’ın denize kıyısı olmaması; ama Arto’nun dinleyicilerini ve hayranlarını bir okyanus gibi görmesidir.

“Müzik benim hayatımın sesi. Kimseyi yönlendirmek gibi bir niyetim yok. Bunu insanların kendi hayal gücüne bırakıyorum. İfade etmeye çalıştığım şey; aşk, saygı ve dürüstlük.” diyen Arto Tunçboyacıyan, yeteneğini ve özgür ruhunu, modern jazz ve geleneksel seslerin çeşitli harmanlarıyla duyurmaya devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT