Kardeş Türküler Konuk: Reem Kelani

Tarihler: 26 Nisan 2014 Cumartesi ~ 26 Nisan 2014 Cumartesi 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Show Center

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 60.00 TL 4. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Faks: 0212 286 66 79

Web: http://http://www.timshowcenter.com

E Posta: info@timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2014 ~ Nis 26, 2014

Kardeş Türküler ve Reem Kelani, muhteşem bir konserle 26 Nisan'da TİM Show Center’da sevenleriyle buluşacak.

Kardeş Türküler
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde yer alan Kardeş Türküler projesi, "halkların kardeşliği"ne müzikal bir çerçeveden vurgu yapıyor. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını, kendi kültürel bağlamlarını dikkate alarak, orijinal dilleriyle yorumlamaya çalışırken, çok kültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşama umudunu dile getiriyor.

Kardeş Türküler Projesi çerçevesinde, Anadolu ve çevresinde yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkıları üzerine araştırmalar yapılıyor, geleneksel şarkılar ve formlara dayanarak üretilen besteler, projenin düzenleme anlayışı çerçevesinde yorumlanıyor.

Reem Kelani
Arap müziğinin en önemli kadın şarkıcılarından biri olan Filistinli Reem Kelani, Kardeş Türküler ile birlikte Haziran 2009’da Turkcell Arena’da ayakta alkışlanan performansından sonra İstanbul’a tekrar geliyor.

“Sprinting Gazelle” (Koşan Ceylan) adlı albümleriyle anavatan ve diaspora konulu Filistin şarkılarının hem müzikal, hem de entelektüel anlamlı içeriğiyle tüm dünyanın takdirini kazanan sanatçı, konserlerinin yanı sıra aynı zamanda okullarda ve konservatuvarlarda Arap şarkıları üzerine dersler veren bir öğretim üyesi ve yayıncı.

Reem Kelani’nin sanat hayatı boyunca işbirliği içinde bulunduğu projelerin kalitesi ve çeşitliliği hep sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleşmiştir.

2012’de BBC Radyo 4’de, Reem’in Kahire’deki 2011 devrimi sırasında tecrübelerini anlatan “Tahrir Şarkıları” yayınlandı. 2008- 2009’da, Nusaybin’de gerçekleşen ‘Kadın Festivali’nde Anglo-Syrian müzik grubuyla yine aynı sene BBC Alba’da İskoç yerel diliyle şarkı söyleyen Catriona Watt’la, İstanbul’da efsanevi roman klarnetçi Selim Sesler ile ve Portekizli fado şarkıcısı Liana’yla birlikte konserler verdi.

Reem Kelani, Türkiye’deki ilk performansını 2005’te Cemal Reşit Rey’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen İştar Festivali kapsamında Orta Doğulu Kadınlar için gerçekleştirdi.

Mayıs 2014’te Norveç’te Uluslararası Bergen Festivali kapsamında Bergen Filarmoni Orkestrası ile özel bir performans sergileyecek olan sanatçı, Kardeş Türküler ile birlikte TİM Show Center’da konser verecek.


- Her yaşta çocuk bilete tabidir.
- Garanti Bonus Kart sahiplerine % 15 indirim uygulanmaktadır. Bu indirim sadece Ana Gişe ve Perakende Satış Noktaları'nda geçerlidir.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT