Karin Allyson

Tarihler: 30 Ekim 2008 Perşembe ~ 01 Kasım 2008 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Salon:55,00 YTL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com, Ticketturk satış noktaları, Ticketturk Çağrı Merkezi (0212 478 0 600)

Adres: Çırağan Cad. Salhane Sok. No:10 Ortaköy Ortaköy İstanbul

Telefon: 0212 478 06 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2008 ~ Kas 1, 2008

KARRIN ALLYSON
Karrin Allyson - Vokal / Piyano
Alec Dankworth – Bas
Tristan Mailliot – Davul
Rod Fleeman – Gitar

“Allyson jazz söylemenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor... Bazen duyarlı, bazen sert de olsa her zaman doğru akorda basmayı biliyor”. Associated Press
“Ürpertileri meydana getiren şeyler masumiyet, çekicilik ve hayattan bıkkınlık” Washington Post

Playboy Magazine’in jazz eleştirmeni Neil Tesser’in, Ella Fitzgerald ve Shirley Horn gibi efsane isimlerin arasına yerleştirdiği Karin Allyson’u sadece eleştirmenler değil; müzisyenler, konser seyircileri kaliteli müzik erbapları da çok severler. İki kere grammy adayı olan şarkıcı 1992 den beri jazzın duyulduğu ve görüldüğü her yerde dinleyicileri bir araya getirmeyi başarmıştır: “Kolej de ilk jazzı keşfettiğim zamanlarda Nancy Wilson, Carmen Mcrae, Billie Holiday ve Ella Fitzgerald’a kendimi adamıştım; ama asla ‘pop’ şarkılarını unutmadım ve kendi performanslarım sırasında onlara hep yer verdim ”

Allyson’u bu kadar takdir edilir kılan en önemli şarkıcının özgün sesidir. Jazz eleştirmeni ve tarihçisi Garry Giddins’a göre “bir parçası buz ve bir parçası taneciklerden oluşan keskin orijinal ve duygusal olarak ikna edici bir tını yaratır”. The Houston Press’de bu görüşe katılmakta gibidir. “Eğer cennette bir koro varsa Karin Allyson’un bir gün onun başına geçeceği kesin!” Eğer Allyson’u dinlerseniz duyacağınız şey kalp, akıl ve müzikal bilgeliktir. Duygu alanı akranlarından oldukça ileridedir. Gelenksel blues, jazz ve kökel olanları onurlandıran bir ilişki yaratma ve Amerika’nın büyük müzik kitabını Fransız ve Brezilya ritimleri ile genişletme çabası takdire şayandır.

Klasik bir eğitime sahip olan Allyson aynı zamanda büyük bir band leader dır. Eğer dikkatli dinlerseniz, müzikal bilgeliğin grubun içine ne kadar işlediğini hissedersiniz. Bu Allyson’un en büyük başarılarından biridir. Karin Allyson condord records için Gershwin ve Porter Brazilian Bossa Nova ve Tangodan,Tthelonious Monk’a kadar çeşitli tarzlarda 9 albümlük bir seri yayınlamıştır. Şu sıralarda şarkıcı müzikal ilgisini Fransız ve Brezilya müziğine (From Paris to Rio), John Coltrane (Ballads: Remembering John Coltrane) ve blues üzerine olan çalışmalara (In Blue) odaklamıştır.

Allyson’un oldukça eklektik ve kararlı albüm çalışmaları sadece buz dağının görünen kısmını oluşturur. Allyson zamanının büyük kısmını Amerika’daki önemli jazz festivallerinde ve klüplerinde düzenlediği performanslara ayırmaktadır. Ayrıca uluslararası turneler de düzenlemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT