Karrin Allyson Quartet

Tarihler: 26 Ekim 2011 Çarşamba ~ 28 Ekim 2011 Cuma - Saat: 20:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: 56.00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sk. No.10 34349 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Ortaköy İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2011 ~ Eki 28, 2011

26-27-28 Ekim 2011

Karrin Allyson: Vokal / Piyano
Alec Dankworth: Bas
Todd Strait: Davul
Rod Fleeman: Gitar

“Turnenin en karizmatik figürlerinden biri” - New York Times

“Allyson caz söylemenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bazen duyarlı, bazen sert de olsa her zaman doğru akorda basmayı biliyor.” - Associated Press

“Ürpertileri meydana getiren şeyler masumiyet, çekicilik ve hayattan bıkkınlık.” - Washington Post

Playboy Magazine’in caz eleştirmeni Neil Tesser’in, Ella Fitzgerald ve Shirley Horn gibi efsane isimlerin arasına yerleştirdiği Karin Allyson’u sadece eleştirmenler değil; müzisyenler, konser seyircileri kaliteli müzik erbapları da çok severler. İki kere Grammy adayı olan şarkıcı 1992'den beri cazın duyulduğu ve görüldüğü her yerde dinleyicileri bir araya getirmeyi başarmıştır. “Kolejde ilk cazı keşfettiğim zamanlarda Nancy Wilson, Carmen Mcrae, Billie Holiday ve Ella Fitzgerald’a kendimi adamıştım; ama asla ‘pop’ şarkılarını unutmadım ve kendi performanslarım sırasında onlara hep yer verdim.”

Allyson’u bu kadar takdir edilir kılan en önemli şarkıcının özgün sesidir. Caz eleştirmeni ve tarihçisi Garry Giddins’a göre “Bir parçası buz ve bir parçası taneciklerden oluşan keskin orijinal ve duygusal olarak ikna edici bir tını yaratır.” The Houston Press de bu görüşe katılmaktadır. “Eğer cennette bir koro varsa Karin Allyson’un bir gün onun başına geçeceği kesin!” Eğer Allyson’u dinlerseniz duyacağınız şey kalp, akıl ve müzikal bilgeliktir. Duygu alanı akranlarından oldukça ileridedir. Geleneksel blues, caz ve köklü olanları onurlandıran bir ilişki yaratma ve Amerika’nın büyük müzik kitabını Fransız ve Brezilya ritimleri ile genişletme çabası takdire şayandır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT