Katona Twins - Ezgi Saydam

Tarihler: 13 Mayıs 2014 Salı ~ 13 Mayıs 2014 Salı 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2014 ~ May 13, 2014

Müzik otoriteleri tarafından ‘nefes kesici’ olarak tanımlanan ve Peter Katona ve Zoltan Katona’dan oluşan Katona Twins, 15 Mayıs'ta soprano Ezgi Saydam’la Akbank Sanat’ta sahne alıyor.

Katona Twins Peter Katona - Zoltan Katona (Gitar)

Muhteşem Katona Twins... Hayranlık uyandırıcı bir virtüoz tekniği... Cazibe, alınan keyif , zeka kıvraklığı ve yetenek gibi kriterler göz önüne alındığında, aşılması zor performanslar.” Daily Telegraph, Londra.

Bu konserde yer alan Manuel de Falla şarkılarında, kendilerine mezzosoprano Ezgi Saydam eşlik edecek.10 yaşından itibaren Budapeşte, Frankfurt ve Londra’daki Kraliyet Müzik Akademisi’nde eğitim gören Katona Twins, albümlerinde Scarlatti, Handel Rodrigo ve Albeniz’in yanı sıra Piazzolla, de Falla, Granados ve Mozart gibi bestecilerin eserlerine de yer veriyorlar. Michael Berkeley, Judith Bingham, Carlos Sanchez-Gutierrez gibi günümüz çağdaş bestecilerinin eserlerini ithaf ettiği Katona Twins, Daily Telegraph tarafından klasik müzik dünyasının en iyi gitar ikilisi olarak ilan edildi. Carnegie Hall ve Wigmore Hall başta olmak üzere, dünya üzerindeki en önemli konser salonlarında resitaller verdiler.

2009’da, "Night of the Proms”un solo icracıları Avrupa’daki arenalarda yarım milyon insana canlı performanslar sundu.  New York, Londra, Almanya, Fransa ve Macaristan’daki önemli yarışmalarda onlarca uluslararası ödül kazanan Katona Twins’in  programları ayrıca iki gitar için konçertoları ve Rodrigo, Vivaldi, Piazzola ve Tedesco’nun orkestra eserlerini içerir. 

Budapeşte, Frankfurt ve Londra’da çalışmalarını sürdüren Katona Twins, BBC için yaptıkları kayıtların dışında, uluslararası pek çok televizyon ve radyodan davet almaktadırlar.  Scarlatti ve Handel düzenlemelerinden oluşan albümlerinin yanı sıra Rodrigo, Albéniz, Piazzolla ve Manuel de Falla’nın eserlerinden oluşan albümleriyle müzik otoritelerince günümüzün en parlak gitar ikililerinden biri olarak ilan edildiler.  

Ezgi Saydam (Mezzosoprano)

Sanatçı 2004 Mayıs’ında, Viyana’da W.A. Mozart’ın Cosi Fan Tutte Operası’nda Dorabella rolünü oynadı. Eylül ayında ise İngiltere de Uluslararası Ripon Müzik Festivali’nde şef Janusz Piotrowicz yönetimindeki Manchester Camerata ve Leeds Filarmoni Korosu’nun eşlik ettiği Beethoven’ın 9. Senfonisi’ni seslendirdi. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinde piyanist Kamerhan Turan eşliğinde ‘Kadın Aşkı ve Hayatı’ temalı bir resital verdi. Aynı ismi taşıyan dağıtımı pb müzik-Emi tarafından yapılan ilk solo şarkı albümünü CD olarak yayınladı. 29 Ekim 2008 de Brüksel Konservatuarına resital vermek üzere çağrıldı. Köln Bergisch Gladbach da Türk-Alman dostluk derneği - Integrationsrat - konserlerine katıldı. Eskişehir Senfoni Orkestrası ile Şef Patrick Souillot yönetiminde 2010 için yeni yıl konserlerine solist olarak davet edildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT