Katona Twins

Tarihler: 17 Aralık 2014 Çarşamba ~ 17 Aralık 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2014 ~ Ara 17, 2014

İkiz gitaristler Peter ve Zoltan Katona 17 Aralık'ta Akbank Sanat sahnesinde...

“Muhteşem Katona Twins... Hayranlık uyandırıcı bir virtüöz tekniği... Cazibe, alınan keyif, zeka kıvraklığı ve yetenek gibi kriterler göz önüne alındığında, aşılması zor performanslar.”
Daily Telegraph, Londra

10 yaşındandan itbaren gerek bireysel gerek ikili olarak, Budapeşe The Bela Bartok Müzik Konservatuarı, Kassel Müzik Akademisi ve Frankfurt Hochschule für Musik, Theater und Tanz’da eğitim gördüler. Ayrıca, Londra’da, Kraliyet Müzik Akademisi’nde Michael Lewin ile çalıştılar.

Tüm dünyada, The Carnegie Hall, the Wigmore Hall, Amsterdam Concertgebouw Amsterdam, Viyana Konzerthaus, Tokyo Suntory Hall in Tokyo ve Köln the Philharmonie gibi prestijli salonlarda resitaller verdiler.

2009’da, "Night of the Proms"un solistleri olarak, tüm Avrupa'da yarım milyon izleyiciye çaldılar. New York, Londra, Almanya, Fransa ve Macaristan'da düzenlenen önemli gitar yarışmalarında onun üzerinde ödül kazandılar. 1998'de New York’ta düzenlenen the Concert Artists Guild Yarışması’nı kazanmalarını takiben ABD turnesine çıktılar. 2004’te kazandıkları prestijli Borletti-Buitoni ödülünü kazanan ilk gitaristler oldular.

İkilinin geniş repertuarı Bach ve Mozart’tan, Piazzolla'nın tango müziğine ve pop müzik klasiklerine kendi yaptıkları aranjmanlara dek uzanmaktadır. Repertuarlarında ayrıca, Rodrigo, Vivaldi, Piazzolla ve Tedesco'nun iki gitar ve orkestra için konçertoları vardır. Çeşitli çağdaş besteciler Katona Twins için eserler besteledi ve bu eserleri onlara adadılar.

The Katona Twins pek çok kez BBC ve diğer uluslararası televizyon ve radyo kanallarına davet edildiler. Yo-Yo Ma gibi ünlü müzisyenlerle, BBC Concert Orchestra ve The London Sinfonietta gibi önemli orkestralarla çaldılar. CD kayıtlarında Scarlatti, Handel, Rodrigo, Albeniz, Piazzolla ve Manuel de Falla'nın eserlerini yorumladılar.

Peter and Zoltan Katona Macaristan’da doğmuş olup, Alman vatandaşıdırlar ve Liverpool'da yaşamaktadırlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT