Kayhan Kalhor Ensemble

Tarihler: 18 Şubat 2011 Cuma ~ 18 Şubat 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL - 2. Kategori: 28,50 TL - 3. Kategori: 23,00 TL - 4. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2011 ~ Şub 18, 2011

Müzikteki yöresel farklılıkları da daha iyi görebilmek amacıyla, İran’ın birçok bölgesine düzenlediği geziler, Kayhan Kalhor’un müzikalitesini çok etkilemiştir.

Kalhor, New York Philharmonic ve Orchestre National de Lyon gibi dünyaca ünlü orkestralarla beraber sahne alan, Dastan ve Ghazal: Persian & Indian Improvisations and Masters of Persian Music topluluklarının da kurucularından olan kamança üstadı Kayhan Kalhor, 2004 yılında John Adams’ın Perspectives Series’i kapsamında Carnegie Hall’da solo bir resital vermek üzere ABD’ye davet edildi.

Aynı yıl Lincoln Center’ ın Mostly Mozart Festival’inde Mozart Requiem’i Festival Orkestrası ile beraber icra eden müzisyen, diğer yandan Yo-Yo Ma’nın Silk Road projesinin asli üyelerinden olup Silent City, Blue as the Turquoise Night of Nişabur ve Mountains are Far Away besteleriyle Silk Road Ensemble’nin üç albümünde yer aldı.

Faryad, Without You ve The Rain çalışmalarıyla Grammy’e aday gösterildi. İran’ın sınırlarını aşan bu başarılarının yanında Mohammed Reza Shajarian ve Shahram Nazeri gibi İran müziğinin dev isimleriyle çalabilme ve onlara beste yapabilme başarısını da sergileyen Kayhan Kalhor; 2006 yılında Erdal Erzincan ile memleketinin sınırlarının dışında yeni bir müzik yolculuğu olan ”The Wind” albümüyle çalışmalarını sürdürdü.

2009 yılında Amerikalı Brooklyn Rider adlı yaylı çalgılar dörtlüsüyle kaydettiği “Silent City” adlı albüm, dünya çapında büyük ilgiyle karşılandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT