Kerem Görsev

Tarihler: 29 Nisan 2011 Cuma ~ 29 Nisan 2011 Cuma - Saat: 20:30

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 1 Salonu

Ücret: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: E-5 Esenkent Yanı, Maltepe İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 589 36 00 - www.tskm.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2011 ~ Nis 29, 2011

Türkiye’de cazın en parlak yorumcularından biri ve en üretken bestecisi olan Kerem Görsev Türkan Saylan Kültür Merkezi`nde.

Kerem Görsev müzik eğitimine 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı ve çeşitli klüplerde ve konserlerde birçok Türk ve Ed Howard, Rabin Kenyata, Doris Troy, Vinnie Night, Eric Revis, LaVerne Butler, Allan Harris gibi yabancı müzisyenle çalma imkanına kavuştu.

İlk beste denemelerine 1990 yıllarında başlayan Görsev, 1994 yılında ilk albümü olan “Hands and Lips” in kayıtlarını bitirdi. Kerem Görsev’in hayatında yeni bir sayfa sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı. 1996 yılında ikinci albümü “I Love May”, 1997 yılında üçüncü albümü “For Murat’tan sonra dördüncü albümü “Relaxing” 1998 yılında tamamladı. Bu yıllarda Kerem Görsev, Eric Revis ve Can Kozlu’dan oluşan üçlü konserler ve festivallerle geniş kitlelere ulaştı.

Kerem Görsev ve Allan Harris ortak çalışması “Laid-Back” 1950 ve 1960’ların Broadway film müzikleri ve Amerika’nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999’da bitirdi.

1999 yılında St. Petersburg’a giden sanatçı St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan “November in St. Petersburg” albümünün kayıtlarını yaptı.

Kerem Görsev 2001 yılının sonbaharında çıkan yedinci albümü “Warm Autumn”un kayıtları New York’da yaptı. Müzikal danışmanlığını Eric Revis’in yaptığı albümde Russell Gunn, JD Allen, Jason Jackson, Eric Revis, Alvester Garnett, Kahlil Kewane Bell çaldılar.

2002’de tamamlanan 8. albüm "Existence”ta Reyent Bölükbaşı çelloda, Volkan Hürsever kontrabasta ve Ateş Tezer davulda yer aldılar. 9. albümü olan “Meeting Point”teki tüm besteler de Kerem GÖrsev`e ait. Albümde Eric Revis kontrabas, Alvester Garnett davul, Russell Gunn trompet, Marcus Strickland tenor ve soprano saksafon ve Kerem Görsev piyano çaldı.

Sanatçı, 2007 Nisan ayında New York’ta Allan Harris ile birlikte tekrar biraraya gelerek “Back Again” isimli albüm kayıtlarını tamamladı.

“Diversion" adlı sekiz yeni bestesinden oluşan son projesinin kayıtlarını 2008`de tamamlayan Kerem Görsev`e bu albümde kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman eşlik etti. Sanatçı bu projesiyle ilk olarak 6. Uluslararası İzmir Caz Festival`inde seyirciyle buluştu.

Kerem Görsev sonuncu albümü olan “Therapy”’yi 2010 yılının Aralık ayında çıkarttı. Albüm kayıtları Alan Broadbent’in yönettiği London Philharmonia Orkestrası ile gerçekleşti. Kerem Görsev’in bestelerinden oluşan albümde kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’a ilave olarak tenor saksofonda Ernie Watts yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT