Konuya Fransız

Tarihler: 12 Temmuz 2017 Çarşamba ~ 12 Temmuz 2017 Çarşamba 12 Temmuz 2017 21:30

Yer: Kılçık Mekan

Ücret: 1. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmanağa Mah. Karadut Sok. No:14/1 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0538 986 7373

Web: http://tiyatrokilcik.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 12, 2017 ~ Tem 12, 2017
Konuya Fransız

Onları aranızda sevenler de olabilir, daha tanımamış olanlar da. Kendileri kadar samimi hikayeleri grubun gitaristi Erdem’in Edebiyat dersinde uyurken bir grupla kendini sahnede gördüğü bir rüyayla başlıyor. Aynı lisede okudukları İlkay’a grup kurma hayallerinden bahsetmesiyle kendilerini ifade edebilecekleri bir müzik grubu kurmaya karar veriyorlar ve böylece Konuya Fransız oluşuyor. Tabii ilk başta isimleri “Promil”. Nedenini sorarsanız size “ergendik” diye cevap vereceklerdir.                                  

Okul arkadaşları, arkadaşlar aracılığıyla tanışılanlar derken en son solist Kerem’in katılmasıyla grup tamamlanıyor ve şarkılar yazıp kaydetmeye başlıyorlar. O sırada kadro: Bas gitarda Cem Toroğlu, Davulda Mert Karayaka, Gitarda Erdem Türk ve İlkay Dağ, Vokalde Kerem Sarı şeklindeydi. İsminin nasıl Konuya Fransız olduğunu merak edenleriniz içinse hikaye şöyle: bir gün oturup “abi promil’i değiştirelim.” muhabbeti ederlerken Erdem masadan kalkıyor ve geri döndüğünde grubu dışında kaldığı bir muhabbetin içinde buluyor. “Ne oluyor bana da söyleyin, konuya fransız kaldım.” diyince de grupta bir Eureka anı yaşanıyor.

Grup önce Soundcloud, sonrasındaysa Youtube aracılığıyla kaydettikleri şarkıları yayınlamaya başlıyor. Sabah Telaşı, perşembe’yi, Perşembe Miskin’i, Doğrusu Tek Bildiğim’i; Kendime Kısa Bir Not ise Sorun Bende Değil’i kovalıyor ve bu şarkıya klip çekiyorlar. Sonrasındaysa Gizlemeden ve Kaset Çalar aracılığıyla Uçurtma Uçurmak Gibi’yi yayınlayan ve Youtube’da gördükleri ilginin onlar için beklenmedik ve mutluluk verici olduğunu düşünen grup birkaç lise festivali konserlerinden sonra ilk konserlerini 26 Haziran günü veriyorlar.

Aynı günün akşamı evlerine dönerken yaşanan talihsiz bir kaza sonucu 18 yaşındaki solistleri Kerem Sarı’yı kaybeden gruptan bugüne kadar ses alamamıştık. Şimdiyse karşımızda vokalde Görkem Ersoy ve bas gitarda Emre Boztepe’yi kadrosuna almış klip çektikleri Gittin Gideli şarkısıyla aramıza dönen ve olgunlaşmış bir Konuya Fransız var. Bunun müziklerine yansıdığına da emin olabilirsiniz.

Biraz klipten bahsedelim, başta bizi karşılayan televizyonun 18. kanalı ve İlkay’ın önceki klipte giydiği gömleği giymesi Kerem Sarı’nın anısına yapılmış göndermeler. Klip Freebird grubunun stüdyosunda Yağız Eryılmaz tarafından çekilmiş. Gerisini sizin gözlemlerinize bırakıyoruz.

Hayalleri herkesin iyi müzik dinlemesi, bu yolda “biz harikayız” gibi bir iddialar da yok. Bir de, Kerem’in hayalini devam ettirebilmek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT