Kramp

Tarihler: 14 Ocak 2010 Perşembe ~ 14 Ocak 2010 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Studio Live

Ücret: 15,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com Ve Studio Live

Adres: Sakızağacı Cad. No: 33/4 Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 77 12

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2010 ~ Oca 14, 2010

Grup 1984 yılının Şubat ayında, İstanbul - Bakırköy`lü üç arkadaş Nezih ONUR, Doğan SAKİN ve İdris TÜBCİL tarafından kuruldu. Bu üçlü Büyük Çekmece`de kışın çalışmayan bir diskotekte kampa girerek ilk parçalarını oluşturmaya başladılar.

Grup kendi (kısıtlı) imkanlarıyla kaydettiği parçalarını 1986 yılından itibaren "demo"lar olarak yeraltı piyasasına sundu. Bu demolarda, daha sonra `Lan N` Oldu albümünde yer alacak olan Kimse Yokken, İstanbul Sokakları albümündeki Onlarla ve Kanatlarım Olsa`nın ilk versiyonlarının yanı sıra enstrümantal bir parça olan Triptik, Elimdeydi Yine, Bu Rüya mı Gerçek mi ve, okulda geçen bir aşkı anlattığından ötürü zamanın TRT Denetim Kurulu tarafından yayınlanmasına izin verilmeyen, İlk Aşkım isimli parçalar bulunuyordu.

1993 yılında ise ilk şirket albümleri Püf Püf`ü Şahin Plak`tan çıkardılar. Bu albüme Erdinç ÜNLÜ de `Lan N` Oldu parçası, bazı parçalara bazı ilave sözler, vokali ve ıslığı ile katkıda bulundu; Gökalp BAYKAL da kayıtlarda bazı parçalara synthesizer ile eşlik etti. Ancak, şirket grubun albümünü kullanılmış kasetlere basınca şirket değiştirmeleri farz oldu, ADA Müzik`e geçip aynı albümü bu kez `Lan N` Oldu ismiyle yeniden çıkardılar (1996), aynı isimli parçaya bir de video klip çektiler (Yönetmen: Ercüment YILMAZ).

Karikatürüstler Aptülkadir ELÇİOĞLU (Aptülika) ve Tuncay BATIBEKİ ile birlikte, 1988 yılında sahneye koydukları KARİKAROCK gösterisi büyük ilgi (ve tepki!) görmüştü.Türkiye`de "Rock müzik Türkçe olur mu, olmaz mı?" tartışmalarının yapıldığı zamanlarda, onlar Erkin KORAY, Cem KARACA, MOĞOLLAR ve diğerlerinden aldıkları bayrağı ileri götürmüşler, müzik tarzını da Anadolu Pop`tan Hard Rock`a zıplatarak, Türkçe söylemek konusunu çoktan çözmüşlerdi.

İkinci albümleri İstanbul Sokakları`nı 1998 yılında yine ADA Müzik`ten çıkartan KRAMP albümde ilk olarak Erkin KORAY`ın söylediği, sözleri ve müziği (Karikatürist) Nuri KURTCEBE`ye ait olan Tek Başına isimli şarkıyı da seslendirdi ve çok beğeni aldı. (Yönetmen) Levent PELİT`in bu parçaya çektiği video klipte APTÜLİKA, Tuncay BATIBEKİ ve Tv-Radyo rock programları yapımcısı Güven Erkin ERKAL da yer aldılar.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.
- Organizasyon firması bilet fiyatlarını değiştirme hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT