Kremerata Baltica - Gidon Kremer

Tarihler: 21 Mart 2012 Çarşamba ~ 21 Mart 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 56.00 TL - 45.00 TL - 34.00 TL - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2012 ~ Mar 21, 2012

Kremerata Baltica

1997 yılında Avusturya’nın efsanevi festivali Lockenhaus Oda Müziği Festivali'nde keman sanatçısı Gidon Kremer, 23 genç sanatçıyla birlikte kurduğu yeni orkestrası Kremerata Baltica’nın tanıtımını yaptı. Letonya, Litvanya ve Estonya’dan gelen sanatçılardan meydana gelen orkestra, izleyicilerden tam not aldı.

Kremerata Baltica, Kremer’in 50. doğum gününde, genç Baltık sanatçılarından bölgenin müzikal yaşamına uygun olarak oluşturuldu. Yetenekli müzisyen gruplardan oluşan orkestra birkaç yıl içerisinde dünyanın sayılı oda orkestralarından birisi haline geldi.

Uluslararası alanda pek çok prestijli konser salonu ve festivallerde sahne alan orkestra, son 13 yılda 50 ‘den fazla ülkede, 600’ün üzerinde şehirde 1000 ‘in üzerinde konser verdi. Konser verdiği ülkeler arasında Japonya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ülkeleri, Rusya ve Avrupa’nın hemen her ülkesi yer aldı. Yirmiden fazla albüm kaydı bulunan orkestra, 2002 yılında Grammy ve ECHO ödüllerini ve 2009 yılında Praemium Imperiale Grant ödülünü kazandı.

Letonya, Litvanya ve Estonya hükümetleri tarafından desteklenen orkestra, soprano Jessye Norman, piyanistler Mikhail Pletnev, Yevgeny Kissin ve Oleg Maisenberg, keman sanatçıları Thomas Zehetmair ve Vadim Repin ve çellistler Boris Pergamenshikov ve Yo Yo Ma , Sir Simon Rattle, Esa-Pekka Salonen, Christoph Eschenbach, Kent Nagano, Heinz Holliger ve Vladimir Ashkenazy gibi pek çok önemli orkestra şefiyle de çalışmıştır.

Gidon Kremer, Solist & Sanat yönetmeni

Sıradışı bir kariyere sahip olan keman sanatçıları arasında yer alan Gidon Kremer, Letonya’da dünyaya geldi. 4 yaşında sanatçı olan babası ve büyükbabasından dersler almaya başladı. 7 yaşında Riga Müzik Okulu’na giren sanatçı, Moskova Konservatuarı’nda birlikte çalışmaya başladığı David Oistrakh ‘dan dersler aldı. 16 yaşında Letonya Cumhuriyeti tarafından ödüllendirilen Gidon Kremer, Queen Elizabeth, Paganini ve Tchaikovsky Uluslararası Yarışmaları’nda da birincilik ödüllerini kazandı. Bu başarılar, sanatçının kariyerini etkiledi. Dünya üzerinde prestijli bir yer edinmeye başlayan Kremer, pek çok ünlü konser salonunda günümüzün önde gelen orkestra şefleriyle birlikte sahne aldı. 2002 Şubat ayında sanatçı ve Kremerata Baltica beraber en iyi küçük grup performansı alanında Grammy Ödülü kazandı.

Gidon Kremer, 1641 tarihli bir Nicola Amat ile çalmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT