Kudsi Ergüner ve Norveçli Çocuk Korosu Sølvguttene

Tarihler: 07 Kasım 2013 Perşembe ~ 07 Kasım 2013 Perşembe 20:00

Yer: St. Antuan Kilisesi

Adres: İstiklal Cad. No:327 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2013 ~ Kas 7, 2013

Doğu ile Batı’nın maneviyatı İstanbul’da St. Antoine Kilisesi’nde buluşuyor.

Norveç Kralı ve Kraliçesi’nin Türkiye’ye ilk resmi ziyaretleriyle birlikte bir dizi özel buluşma da gerçekleşiyor. Dünyaca ünlü Türk neyzen Kudsi Ergüner ile Avrupa’nın ortaçağdan beri yaşayan çocuk korosu geleneğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Sølvguttene (Gümüş Çocuklar), 7 Kasım Perşembe akşamı saat 20:00’de İstanbul Beyoğlu’ndaki St. Antoine Kilisesi’nde halka açık ortak bir konser veriyor.

Doğu ile Batı’nın manevi değerlerini temsil eden iki önemli müzik akımını birleştiren ortak konser, ilk olarak 6 Kasım Çarşamba akşamı Çırağan Sarayı’nda bizzat Norveç Kralı ve Kraliçesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşinin katılımındaki resepsiyonda gerçekleştikten sonra, 7 Kasım Perşembe akşamı İstanbul’un tarihi mekanlarından St. Antoine Kilisesi’nde halkla buluşuyor.

Müzik, şiir ve maneviyatın diliyle iki kültürü bir araya getiren ve Norveç Büyükelçiliği tarafından tarihi ziyarete istinaden organize edilen bu konserde, neyzen Kudsi Ergüner ve Sølvguttene korosuna, kanunuyla Serkan Halili, vurmalı çalgılarıyla Hamdi Akatay ve vokalleriyle Bora Uymaz da eşlik ediyor.

Türkiye ile Norveç’in kültürel değerlerini ve müzikal dünyalarını birbirine daha da yaklaştıracak, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini daha da güçlendirecek bu özel buluşmada; Doğu ve Batı’nın kendine özgü biçimde müzik ve şiirle kurulmuş maneviyatları arasında da yeni bir köprü kuruluyor.

Sølvguttene: Avrupa’nın köklü erkek çocuk koro geleneğinin temsilcisi

Konserde dünyaca ünlü neyzenimiz Kudsi Ergüner ve beraberindeki sanatçılarla birlikte sahne alacak olan Sølvguttene (Gümüş Çocuklar) korosu, Avrupa’daki geçmişi Ortaçağ’a uzanan erkek çocuğu koro geleneğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri. 1940 yılında kurulan Sølvguttene, Avrupa’da kendi türünün en başarılı ve popüler temsilcisi konumunda yer alıyor.

Sølvguttene’nin sunduğu gümüşi ve berrak ses, çok kısa zamanda Norveçlilerin kalbini kazanarak, Norveç Radyo-Televizyon Kurumu’nun resmi erkek çocuk korusu olmayı da başardı. Yurtdışındaki bilinirliğini ve prestijini, BBC’nin 1970 yılında düzenlediği ‘Let the People Sing” yarışmasında aldığı birincilikle garantileyen koro, o günden sonra yalnızca Norveç’te değil dünya çapında çok sayıda turneye çıktı. Sølvguttene resmi etkinliklerin aranan korosu olurken, 1994’teki Kış Olimpiyatları’nın kapanışındaki performansıyla da dikkat çekti. Her ne kadar Sølvguttene’nin odağında klasik kilise koro müziği olsa da, repertuarı bir hayli geniş.

Kudsi Ergüner ve Gümüş Çocuklar ortak bir albüme de imza attı
Türkiye, Azerbaycan, İran ile diğer Ortadoğu ve Avrasya ülkeleriyle çalışıp, kültürleri en saygın şekilde ve başarıyla bir araya getiren Norveçli müzik prodüksiyon şirketi Kirkelig Kulturverksted, Kudsi Ergüner ve Sølvguttene’nin repertuarlarını içeren bir albüm de hazırladı. Bu albümde yer alan çalışmalar, özel kayıtların yer aldığı CD’nin ardından İstanbul’daki konserde de dinleyicilerle bir kez daha buluşmuş olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT