Kuss Quartet & Mojica Erdmann

Kuss Quartet & Mojica Erdmann

Tarihler: 10 Aralık 2015 Perşembe ~ 10 Aralık 2015 Perşembe 10 Aralık 2015 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2015 ~ Ara 10, 2015
Kuss Quartet & Mojica Erdmann, 10 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikle klasik müzikseverlerle buluşacak.

“Her bir ses, her bir cümle, tekrarlanan her bir pasaj sanki üzerlerindeki sır perdesi, yüzyılların tozu alınmış, yeniden ölçülüp biçilerek özenle tetkik edilmiş, ve sevgiyle parlatılmış.”    Frankfurter Allgemeine Zeitung


Solist: Mojica Erdmann (soprano)  

Jana Kuss: Keman
Oliver Wille: Keman
William Coleman: Viyola
Mikayel Hakhnazaryan: Viyolonsel

Program
Schumann / Reimann Şarkılar Op. 107
Beethoven Yaylı Çalgılar Dörtlüsü  No 10 Op 74 “ Harfenquartett”
Kurtag Quartet Op 28
Mendelssohn Bartholy / Reimann “ or does it mean death” 

Bu ilginç topluluğun en önemli özelliği, çaldıkları esere — eski ya da yeni, hangi repertuvardan olursa olsun — büyük bir ilgi ve dikkatle yaklaşmaları; külliyatın artık kanıksanmış, en standart eserlerden birini dahi çalacak olsalar, bu yapıtın zamanında bir dönün noktası olduğunu, müzik dünyasını sarstığını gözardı etmiyorlar; böylelikle, her bir yorumları taze, canlı, nitelikli ve derinlikli oluyor. 

Dünyanın en seçkin yaylı çalgılar dörtlüleri arasında anılıyorlar; dolayısıyla en prestijli salonlarda, en hatırı sayılır organizasyonlarda yer alıyorlar. 2002 yılında birincilikle ödüllendirildikleri Alman Müzik Konseyi (Deutscher Musikrat) ve Borciani Yaylı Çalgılar Dörtlüleri Yarışması (Reggio Emilia); hemen ardından, 2003’te aldıkları bir Borlotti - Buitoni Ödülü, bu süreci başlatan, daha doğrusu uluslararası arenada görünürlüklerini pekiştiren ilk atılımlarından oldu. Yaratıcı programları, açıklamalı konserleri, başka disiplinlerle derinlikli ilişkileri; Kirill Gerstein, Pierre-Laurent Aimard, Mojca Erdmann gibi alanın dev isimlerden rap ozanı Bas Böttcher’e uzanan geniş bir skalada, uzun soluklu çalışma ortaklıkları; müzik ve edebiyat ilişkisine odaklı MUSIC & LITERATURE; genç izler-kitleleri hedefleyen KUSS PLUS, ve bir açık tartışma ortamı öneren EXPLICA gibi tamamlayıcı projeleriyle, neden eşsiz bir konumda durduklarını kanıtlıyorlar.

Çok yönlü, bol ödüllü, geniş repertuvarlı, sıra dışı niteliklerle donanımlı, usta soprano Mojca Erdmann’ın şiirsel katkılarıyla, ilginç bir müzik seçkisi bizi bekliyor olacak: 20. yy’dan bir şarkı ustası, Aribert Reimann’ın, kendi ustalarına birer saygı duruşu niteliğindeki transkripsiyonları; Schumann’dan bir Heine Liedinin ve Mendelssohn Bartholy’den bir fragmanın ses ve yaylı çalgılar dörtlüsü için uyarlamaların yanı sıra, bu türün kalelerinden Beethoven’den olgun bir örnek, op. 74, 10. Dörtlü; ve 20. yy’dan 21.’ye, modernizmden post-modernizme hat çeken işsiz bir besteci, bir ölçüde de filozof, Kurtág’dan bir duysal sağaltım, op. 28 dörtlü, konserin derinlikli programını oluşturuyor. 

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT