Kutsal

Tarihler: 06 Eylül 2014 Cumartesi ~ 06 Eylül 2014 Cumartesi 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38 - 0530 766 99 78

Web: http://http://www.masklive.net

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2014 ~ Eyl 6, 2014

Rock sanatçısı ve söz yazarı Kutsal, 6 Eylül'de Mask Live'da sahne alıyor.

Kutsal, sadece Türkiye'de yaptığı müzikle yetinmeyen, müziğini okyanusun ardına, Los Angeles'a kadar taşıyan gerçek bir müzik aşığı...

Küçük yaşlarda o dönemin şarkılarını makara bantlara söyleyerek müziğe başlayan Kutsal, lise döneminde gitar ile tanıştı ve çeşitli amatör gruplarla konserler verdi. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanan Kutsal, ikinci sınıftayken kızlardan oluşan "Aint Blonde" isimli grubunu kurdu ve üç yıl boyunca cover şarkılarla sahne çalışmaları yaptı. Bu süreçte kendi bestelerini yapmaya başlayan sanatçı, 1995'te "Kutsal Hazine Avcıları" grubunu kurdu ve grup, 1997'de Nazan Öncel'e "Sokak Kızı" albümü konserlerinde eşlik etti. Kutsal ayrıca Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Teoman, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Sarp, Jimmy Waldo gibi pek çok sanatçı ile albüm ya da sahnede birlikte .alıştı. 

Sezen Aksu'nun "Beni Al Onu Alma" ve Nazan Öncel'in "A Bu Hayat Boyle" klibinde oyuncu olarak yer alan Kutsal, bu kliplerdeki performansı ile de dikkat çekti. 2000 yılında uzun metrajlı bir filmde de rol alan sanatçı, içinde Ahmet Uğurlu, Halil Ergün gibi isimlerin bulunduğu Türk-Avusturya ortak yapımı "Gökten Düşen Hazine" isimli filmde, rock müzisyeni genç bir kızı canlandırdı. Avrupa'da pek çok festivalde gösterilen bu filmde, Kutsal'ın "Bırak Kırılsınlar" isimli şarkısına yer verildi.

Sanatçının ilk albümü "Susuzluğun Geçti Mi?" 2002'de TMC etiketiyle yayımlandı. Tüm söz ve besteleri Kutsal'a ait olan albümden; "Gözlerim Ağlıyor", "Bırak Kırılsınlar" ve "Rüya" şarkılarına klip çekildi. Bu şarkılar uzun süre listelerin üst sıralarında yer aldı. 2003 yılında Los Angeles'a taşınan sanatçı, Los Angeles'ta Jimmy Waldo ve Alper Çakır gibi isimlerle çalışarak 2008 yılında "Çırılçıplak" albümünü hem Türkçe hem de İngilizce kaydetti. Albümün İngilizce versiyonu "Naked", Amerika ve Avrupa'da yayımlandı ve bu albüm Kutsal'a, Amerika'da İngilizce albüm yayımlayan ilk Türk rock sanatçısı olma sıfatını kazandırdı. "Çırılçıplak" albümünden "Çalmışsın Uykumu" ve "Resimler" parçalarına klip çekildi.

Kutsal, 2012 yılında "Kalbimin Aydınlık Yüzü" isimli 5 şarkıdan olusan EP'sini hem ABD'de hem de Türkiye'de yayımladı. Bu albümden "Dönülmez Bir Yoldayım" ve "Çocuğum Gibi Baktım" isimli iki parçaya Amerika'da klip çeken Kutsal, konserlerine ise Amerika ağırlıklı olarak devam etti.

Sanatçı, 2014 yılı sonunda yeni albüm kayıtlarına başlamak üzere, beste çalışmalarına devam ediyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT