Lawje

Tarihler: 13 Ocak 2021 Çarşamba ~ 13 Ocak 2021 Çarşamba 13 Ocak 2021 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2021 ~ Oca 13, 2021
Lawje, online platformda sizlerle...

"2003 yılında Hakkâri merkez ve köylerinde derleme çalışmalarına başladık. Lawje olarak derleme çalışmaları sırasında, Hakkâri müziğinin karakteristik yapısını ve müzikal formlarını saptamaya çalıştık ve Hakkâri müziğinin Kürt müziği içerisindeki yerinin ne olduğu sorusuna cevap aradık.

Kürt Müziği, yakın tarihi hariç, sözlü kültürle şekillenmiş ve bu yapının en önemli figürleri Dengbêjler, Stranbêjler olmuştur. Bu noktada Lawje olarak biz de, Kürt Müziğindeki özellikle Dengbêj ve Stranbêjlerin ifade içimlerindeki ses ve gırtlak kullanımlarından ilham alarak müzikal yorumlamalarımızı şekillendirdik. Bu çalışmalar sırasında Hakkâri bölgesinin kültürel sınırları, bölgedeki kürtlerin diğer halklarla olan etkileşimi (özellikle Asurîler) ve fiziki koşullarının Hakkâri müziği üzerindeki etkisi ve bu etkenlerin yaratmış olduğu çeşitlilik, bizim de albüm içerisindeki form örneklemelerinde (repertuar seçiminde) referans aldığımız en önemli nokta oldu.

Özelde Hakkari müziği üzerine çalışmanın yanı sıra Hakkari’nin kültürel  sınırları dışından da günümüze ulaşan kıymetli şahsiyetlerin de eserlerini zaman zaman müzikal yorumlarımızla şekillendirerek insanlarla paylaşma gayretindeyiz. Lawje olarak niyetimiz bu kültürel zenginliği gelecek nesillere aktarmaktır. Bunun için kürt coğrafyasının karakteristik kültürel bütün dinamiklerini kendi yorumlamalarımızla harmanlamaya çalışıyoruz.

’Ez pîr bûm dil pîr nabe’ diyen Dengbêjlerin her namesinden kendilerine bir dünya yaratan birçok insanın buluştuğu divanın adı oldu Lawje. Bu divanda kadim zamanlardan bu yana söylenen Kilamları, Heyranokları, Şeşbendileri, Narinkleri.. misafir etmenin gururunu hep yaşıyor olacağız."

Albümler:
Selîqe 
Peşk – Konê Serxwebunê (konuk)
Kardeş Türküler – Halalê (konuk)

Film Müzikleri:
Zarakên Axa Qelişî (2008) – Belgesel
Kanîya Diza (2010)
Mavi Ring (2013)
Were Dengê Min (2014) -33. İstanbul En iyi Film Müziği Ödülü-
Haziran Yangın - Belgesel (2015)

Workshop - Seminer:
Müzik Köyü- Fetiye (2017-2018-2019)
Mozaic, ‘Found Sound Nation’ Müzik Festivali – NewYork (2019)
Geleneksel Kürt şarkıları ve söyleyiş biçimleri atölyesi – NewYork Üniversitesi (2019)

- Organizatör yayın tarihlerini değiştirme hakkına sahiptir.- Online etkinliği izleyeceğiniz link ayrıca Biletix web sayfasına üyelik girişi yaptıktan sonra biletlerin sayfasından da ulaşabilirsiniz.- Bilet satın alma işlemi sonrası size gönderilen işlem referansı aynı zamanda sizin şifreniz olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT