Leo Brouwer - Efsane Besteci 30 Yıl

Tarihler: 20 Mayıs 2019 Pazartesi ~ 20 Mayıs 2019 Pazartesi 20 Mayıs 2019 17:00

Yer: Mimar H.Vedat Çakırca Konferans Salonu

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL 2. Kategori - Tam : 34.00 TL - Öğrenci : 19.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2019 ~ May 20, 2019
“En İyi Çağdaş Latin Müziği Bestesi” dalında Grammy ödülü sahibi, ünlü Küba’lı besteci Leo Brouwer, 30 yıl sonra İstanbul Uluslararası Gitar Festivali’nin onur konuğu oluyor.

Besteci, eserleri ve müzik yaşamı ile ilgili bir seminer yapacak. Seminer başlamadan önce kendisiyle ilgili bir belgesel fim (La Cantata de Perugia-Leo Brouwer) yer alacak.

Leo Brouwer Besteci, gitarist ve orkestra şefi Leo Brouwer, 1939'da Küba'nın Havana kentinde doğdu. Pujol'un öğrencisi Isaac Nicola ile birlikte çalıştı ve beste konusunda uzmanlaştı. Eğitimini Julliard Müzik Okulu'nda ve Hartt Müzik Okulu'nda tamamladı.

Modern gitar müziğinin Dünyadaki kurucusu olarak tanımlanmaktadır.

Brouwer, Berlin Filarmoni Orkestrası, İskoç Ulusal Senfoni Orkestrası, BBC Konser Orkestrası ve Meksika Ulusal Senfoni Orkestrası dahil tüm dünyadaki orkestraları yönetti. Birçok büyük uluslararası müzik etkinliğinde hem besteci hem de klasik gitarist olarak duyuldu ve CANCION DE GESTA (Epic Poem) dünyanın dört bir yanındaki orkestralar tarafından çalındı. Brouwer ayrıca, BULUTLARDA BİR YÜRÜYÜŞ ve Alfonso Arau'nun uluslararası olarak kabul edilen LIKE WATER FOR CHOCOLATE dahil birçok film müziği bestelemiştir.

1998'de Brouwer, Manuel de Falla Ödülü ve 1999'da Küba Ulusal Müzik Ödülü'ne layık görüldü. Konçerto, oda müziği, senfonik müzik  alanında yüzden fazla eser sahibidir. Gitar için yazdığı eserler Dünyanın sayılı gitaristleri tarafından seslendirilmiş ve kayıtları yapılmıştır.
En iyi çağdaş latin müziği bestesi dalında Grammy ödülü kazanmıştır. 2019 yılında,tüm Dünya festivalleri Brouwer’ın 80. Yaşı dolayısiyle kendisini davet etmekte ve onurlandırmaktadır. Mayıs ayında altıncısı düzenlenecek olan İstanbul Gitar Festivali’nin de onur konuğu olacaktır.

- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmamaktadır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir.- Profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları etkinlik mekanına alınmayacaktır.- Etkinlik başladıktan sonra etkinlik mekanına izleyici alınmayacaktır.- PDF Bilet uygulaması vardır.Biletlerinizi yazdırmayı unutmayınız !- Öğrenci indiriminden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde resmi ve geçerli bir öğrenci kimliği ibraz etmesi zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT