LIMITS OFF: GEZGİN SALON

Tarihler: 10 Eylül 2017 Pazar ~ 10 Eylül 2017 Pazar 10 Eylül 2017 17:00

Yer: Beykoz Kundura

Ücret: Ayakta Tam - 89.00 TL Ayakta Öğrenci - 67.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2017 ~ Eyl 10, 2017
Salon gezmeye çıkıyor! 10 Eylül'de Beykoz Kundura Fabrikası'nda!

2010’dan beri İstanbulluların müzikle ilişkisine yön veren, müstakbel favori isimleri olacak müzisyenlerle tanıştıran, Beyoğlu’nun göbeğinde şehrin ritmini elinde tutan Salon, artık kabına sığamıyor, şehre yayılıyor. Kitlesini birkaç yıl içerisinde şehir mekânlarından büyük festival sahnelerine genişleteceğine kesin gözüyle bakılan müzisyenleri, ayak sesleri prestijli yurtdışı dergilerinde bangır bangır duyulmaya başlanan grupları Nejat Eczacıbaşı Binası’ndaki evinde izleyiciyle buluşturan Salon, bu müzisyenlerle dirsek temasını kesmiyor ve onları artık çok daha geniş kitlelerdeki hayranlarıyla buluşturmaya devam edebilmek için yepyeni bir projeyle yola, gezmeye çıkıyor: Gezgin Salon.

Bugüne kadar Salon sahnesinde izlediğiniz ve artık Salon sahnesine sığmayan isimleri müzikseverlerle buluşturacak Gezgin Salon’un ilk ayağı, 10 Eylül’de Beykoz Kundura’da Kiasmos’un canlı performansı ve çok yakında açıklanacak birçok isimle gerçekleşecek.

Kiasmos kimdir?
Kiasmos, BAFTA ödüllü İzlandalı müzisyen ve prodüktör, İstanbul aşığı ve ikinci evi Salon olan Ólafur Arnalds ve elektro pop grubu Bloodgroup’un arkasındaki isim Janus Rasmussen’den oluşuyor. 2014’ü kapatırken Salon’da neredeyse bütün biletleri tükenen bir konser ile izleyicileri büyülemiş olan ikili, performanslarında kullandıkları görsellerle yarattıkları minimal elektronik seslerin etkisini iyice arttırıyor. Bugüne kadar son yılların en hip festivali Primavera Sound, elektronik müziğin kutsal bir ayini gibi olan Sónar’ın Barselona, Reykjavík ve Kopenhag ayakları, müziğin geleceğine yön veren İngiltere’nin Lovebox, Latitude, Best Kept Secret gibi festivallerinde sahne alan Kiasmos, sahnede izleyicisiyle kurduğu
bağ ile son yılların en aranan festival gruplarından biri. Piyano, synthesizer, minimal technoyu bir araya getiren zarif ve yoğun soundları, elektronik müzikle ilişkisi olmayanları bile kendine hayran bırakıyor. İkili, dillere destan canlı performanslarıyla Beykoz Kundura sahnesinde olacak.

Pantha du Prince kimdir?
Coğrafyasından yükselen her türlü elektronik sese kurban olduğumuz Berlin’in emektar prodüktörlerinden Hendrik Weber, 2002’de. Fransızca “prensin panteri” olan mahlası Weber’e uykusunda malum oldu. Kendi tabiriyle müphem ve hülyalı ama uyurgezer olmayan müziği için bu isim çok uygun olmalıydı. House’un sert sınırıyla minimal techno arasında bir yerde buluşan tarzını “sonic house” olarak tanımladı. My Bloody Valentine ve Slowdive’a dahi uzanan shoegaze etkilenmelerinin de dokunduğu sound’una organik ve sentetik sesleri de, açık alan kayıtlarının elektronik dokunuşlarını ve akustik öğeleri de kattı. Büyük patlamasını yaptığı ikinci albümü ‘This Bliss’ için New York Times “zirveye diktiği bayrak” yorumunu yaptı. Rough Trade’e transfer olduğu ve İsveç Alplerinde çıktığı müzikal keşiften aldığı ilhamıyla tamamladığı üçüncü albüm ‘Black Noise’da Animal Collective’den Noah Lennox, nam-ı diğer Panda Bear ve LCD Soundsystem’tan Tyler Pope ile çalıştı. Norveçli kolektif The Bell Laboratory ile hazırladığı dördüncü albüm ‘Elements of Light’ın temeli ise Weber’in Oslo’da bir kiliseden yükselen, çan kulesi diye bilinen ve tam üç ton ağırlındaki “carillon” adlı enstrümanı duyması ve akabinde Rough Trade’in kurucusu Geoff Travis’in Øya Festival’da Pantha du Prince & The Bell Laboratory’nin carillon’lu performansını izleyip “Bu projeye albüm yapmalıyız.” demesiyle atılmıştı. Bu macera ise “The Triad” adlı canlı performans grubuna ve aynı ismi taşıyacak albüme gebeydi. 2016 tarihli bu albümün ambient yorumları ve remikslerine yer veren bir versiyonunu Haziran ayında yayımlayan Pantha du Prince, yedi kişilik bir gruptan daha bile canlı ve çok sesli performansı ve eşlik eden büyüleyici görsel şovuyla, Beykoz Kundura’ya en çok yakışan isimlerden biri olacak. 

Pional kimdir?
Siestasıyla tapasıyla sıcak insanıyla kan bağımız en sıkı ülkelerden biri olan İspanya’nın elektronik müzik sahnesine en büyük armağanlarından biri. Moodymann’den Matias Aguayo’ya, Caribou’dan Grizzly Bear’a birçok isimden etkilenerek yola çıktı. James Holden ve Erol Alkan’a isminden övgüyle bahsettirdi. Delorean, Clinic, Ariel Pink, The Rapture, Chairlift,
The xx, Empress Of remiksleriyle her eve, her partiye girdi. John Talabot ile göbek bağı kurdu, Talabot’un 2012 tarihli albümünde birçok prodüksiyona ve vokale imza attı. Hemşerisi Talabot ile, bünyesinde bulunduğu plak şirketi Young Turks’ten komşusu The xx’in alt grubu olarak Avrupa ve Kuzey Amerika’da turneledi. Elektronik müzik sevmeyene bile kendini dinlettiren minimal sound’uyla partilerin ve kulüplerin olduğu kadar uzun yol playlist’lerinin de vazgeçilmezi oldu. Şimdi ise, Boiler Room’un da en sevilenlerinden biri olan DJ setiyle geceyi iyice ısıtma görevini üstlenecek.

Men With A Plan kimdir?
Ülkede bağımsız ve iyi müzik adına ümitlerimizi her zaman yüksek tutan Partapart’ın da kurucusu olan Can ve İlker’den oluşuyor. 2012’de Newcomers Festival ile kalplerimizi kazandı. Akabinde ülkenin öne çıkan mekânları ve birçok festivalde sahne aldı. Berlin Music Week’e ihraç ettiğimiz ilk grup oldu. House, electronica, techno arasında gidip geliyorlar, en 
büyük tutkuları ise krautrock. 

Mindshifter kimdir?
İyi müzik avcısı plak şirketi Partapart’ın ilk göz ağrılarından. Görkem Han Jr., Portecho, The Away Days, Juveniles gibi isimlere remiksler hazırladılar. Sci-fi, steam punk filmlerin soundtrack’i sanacağınız enstrümantal synthwave ve synth-pop prodüksiyonlar üretiyorlar. Yeni yapılanmalarıyla birlikte gecenin canlı performanslarının açılışını üstleniyorlar.

Büber kimdir?
Profesyonel DJ’lik kariyerine 2010’da başladı, indie ve nu-disco setleriyle iştah kabarttı. İstanbul’un seçkin kulüplerindeki performanslarına hız veren Büber kısa zamanda festivallerin de aranan DJ’lerinden biri haline geldi. Her perşembe FG Radio’da mixtape’leri yayımlanan Büber son yıllarda ise İstanbul ve Berlin arasında mekik dokuyan performanslarına devam ediyor.

*Biletinizin barkodunu KonserV aplikasyonu ile okutup puan kazanmayı unutmayın.

GarantiOne kullanıcıları Gezgin Salon biletlerinde  %10 indirim fırsatından yararlanabiliyor.

-    Bu etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı izleyiciler etkinlik alanına alınmayacaktır.-    Öğrenci bileti satın alan izleyicilerimizin öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurmalarını, bulundurmadıkları takdirde fark bileti kesileceğini önemle hatırlatırız. -    Etkinlik alanına dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesi yasaktır.-    Etkinlikte fotoğraf ve video çekimi yasaktır. İzleyicilerimizin profesyonel fotoğraf makinelerini yanlarında getirmemelerini rica ederiz.-    Her ayrı Salon İKSV etkinliği için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale ve Mavi Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.-    Aynı etkinlik için bir kişinin alabileceği maksimum bilet 6 adettir. -    Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.-    Belirtilen saat kapı açılış saatidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT