Lokalize: Genç Yetenekler: Utku Asa

Lokalize: Genç Yetenekler: Utku Asa

Tarihler: 31 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 31 Mayıs 2017 Çarşamba 31 Mayıs 2017 19:30

Yer: Zorlu PSM - STUDIO

Ücret: - Tam 35.00 TL, Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2017 ~ May 31, 2017

Kapı Açılış: 19.30
Utku Asan ve Utku Çetin: 20.00
Piyano Eşlik: Hüseyin Kaya

Lokalize serisi, kısa sürede büyük başarılara imza atan ve geleceğin en önemli müzisyen adayları arasında gösterilen piyanist Utku Asan ve klarnetçi Utku Çetin’i Genç Yetenekler başlıklı etkinlikle 31 Mayıs’ta ağırlıyor.

Utku Asan

“Utku Asan, müziğin problemlerini hızla kavrayıp, bunları çözebilecek zekâya sahip çok yetenekli genç bir piyanistimizdir. Yorumlarındaki form anlayışı ve doğal farklılık en etkili özelliklerindendir.” İdil Biret: Piyanist, 2014

“H. Sermet, Utku’yu savunuyor, kendisine ders verme fırsatı oldukça bunu zevkle yapacak ve Utku’nun her türlü desteği hak ettiğini düşünüyor, zira Utku’da bu istidat var!” Hüseyin Sermet: Piyanist, 2015

“Utku’yu bir başyapıtta dinledim, bence çok güçlü tekniği, çok parlak zekası ve doğal müzik yeteneği ile kabiliyetli, genç bir piyanist. Yeni bilgilere çok hızlı uyum sağlıyor ve inanıyorum ki önünde çok parlak bir gelecek var.” Denis Kozhukhin: Piyanist 2015

1999’da İstanbul’da doğan Utku Asan piyanoya 7 yaşında başladı. Piyanodaki yeteneği bir çok müzisyen tarafından fark edilince MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'na yönlendirildi. 2009 yılında Doç. Nurferi Onur ile yarı zamanlı başladığı konservatuvar eğitimine 2010 yılında tam zamanlı olarak devam etti ve eğitimini aynı hoca ile 2016’ya kadar sürdürdü. Utku Asan, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda eğitimini Piyanist Prof. Ece Demirci ile sürdürmekte olup, okulunun yanı sıra eğitimini, 2014 yılından bu yana dünyaca ünlü piyano virtüözü ve devlet sanatçımız Hüseyin Sermet ile düzenli sürdürmektedir. Utku Asan; İdil Biret, Gülsin Onay, Denis Kozhukhin, Herbert Schuch, Lilya Zılbersteın, Muza Rubackyte, Jonathan Plowrıght, Johan Schmidt, Hılary Demske‘nin master class'larına katılmış bu virtüözlerce çok başarılı bulunmuştur.

2012 yılında Maltepe Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği ilk resitalinin ardından, 13 yaşında ilk solistlik deneyimini MSGSÜ Devlet Konservatuarı Genç Orkestrası ile Şef Erhan Torlular yönetiminde (J.S. Bach Piyano Konçertosu re minör) Robert Kolej’de gerçekleştirdi. Gümüşlük Piyano Festivali, Pera Piyano Festivali konseri, Ayvalık AIMA ‘’İdil Biret ile Genç Yetenekler Konseri’’, 2014- 2015 İş Sanat ‘’Parlayan Yıldızlar’’ Projesi, 16. Antalya Piyano Festivali ‘’Kamuran Gündemir Anısına Genç Yıldızlar’’ Konseri, CKM ‘’Piyanoda İki Genç Solist’’ Konseri, Zorlu PSM Şehir Sahnesi Piyano Resitali, Akbank Sanat Piyano Resitali, CSO Filarmoni Derneği Konseri, Fulya Sanat ‘’Klasik Müzik Gençlik Buluşması’’ Konseri, Kadir Has Üniversitesi, Marmara Koleji, Arsu Sahne, Işık Lisesi, Enka Okulları, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi gibi birçok önemli yerde konser ve resitaller verdi.

Ödüller:
2014-2015 İş Sanat ‘’Parlayan Yıldızlar’’ projesi kapsamında mansiyon ödülü

Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülü www.utkuasan.com

Utku Çetin - Clarinet
11-04-1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk konserini 6 yaşında iken babasının master class'ında mi bemol klarinet ile Carl Orff'un Carmina Burana adlı eserini çalarak vermiştir. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sınavını kazanarak akademik eğitimine başlamıştır. Klarinet çalışmalarını Feza Çetin ile sürdürmekte olup, solo konser ve oda müziği konserlerine devam etmektedir. Ocak 2012'de Keylan Müzik sponsorluğunda düzenlenen,Prof. Michel Lethiec'nin ustalık sınıfı programına aktif olarak katılmıştır.

2012'de UMA (URLA MÜZİK AKADEMİSİ) Klarinet master class'ına katılmış, burada Michel Lethiec ile çalışmıştır. 2013 yılında Fransa'da düzenlenen FESTIVAL PABLO CASALS Academie Europeenne de Musique Klarinet master class'ına katılmış, burada Isaac Rodriguez ve Michel Lethiec ile çalışmıştır. 2014 yılının Mart ayında Zorlu PSM Şehir Sahnesi'nde bir resital gerçekleştirmiştir. Yine Mart ayı için de Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Uluslararası Clarinet yarışmasına katılmış ve ülkemizi temsil etmiştir.

Temmuz 2014 'de Fransa -Lyon- Tignes'de düzenlenen Academie International De Musique (MUSİC ALP) festival ve clarinet master class'ına aktif olarak katılmış, burada Prof. NİCOLAS BALDEYROU ile çalışmıştır. 2014 Ekim ayında St. Petersburg'da düzenlenen International Youth Competition memory of E.A Mravinsky Klarinet yarışması'nda yarı finale yükselmiştir. 2015 Şubat ayında Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları'nda düzenlenen Mıchel Arignon'un Clarinet master class'ına katılmıştır. 2015 yılının Nisan ayında Bakırköy Belediyesi Klasik Müzik Oda Orkestrası konserine solist sanatçı olarak katılmış, Donizetti'nin Clarinet Concertino'sunu seslendirmiştir. 2015 Nisan ayında Mimar Sinan Güzel Sanatlar İstanbul Devlet Konservatuvarı Genç Orkestra'sının CKM Kültür Merkezi'nde yapılan konserine solist sanatçı olarak katılmıştır. 2015 Temmuz ayında MUSİCALP festival ve master class'ına aktif olarak katılmış, burada Prof. NİCOLAS BALDEYROU ile çalışmıştır. Utku Çetin İş Sanat'ın düzenlediği Parlayan Yıldızlar Serisi'ne seçilip geçtiğimiz Şubat ayında Milli Reasurans konser salonunda resital gerçekleştirmiştir. 2016 Mayıs ayında INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION “Salzburg Grand Prize Virtuosa” yarışmasında SECOND PRIZE ödülünü kazanmıştır. 2016 Temmuz ayında MUSİCALP Festival ve Master Class'ına aktif olarak katılmış, burada Prof. NİCOLAS BALDEYROU ile çalışmıştır. 2016 Temmuz ayında SALZBURG MOZARTİUM'da konser vermiştir. 2016 Ağustos ayında İtalya -Cagliari'de gerçekleştirilen ACCADEMIA INTERNAZIONALE DI MUSICA DI CAGLIARI'de Prof. FLORENT HEAU ile aktif olarak çalışmıştır.

Solo ve oda müziği alanında konserlerine devam eden Utku Çetin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitimine FEZA ÇETİN ile devam etmektedir.

PROGRAM
UTKU ASAN (Piyano)
Lv. BEETHOVEN
Piyano Sonatı op.10 no.2
Allegro
Allegretto
Presto
F. CHOPİN
Fantasie op.49
Etüd op.25 no 10
Etüd op.25 no 11
S. PROKOFİEV
Toccata op.11

- Ara-

UTKU ÇETİN (CLARİNET)
A.MESSAGER- Solo De Concours Clarinette et Piano
J.S BACH-Gigue
F.POULENC- Sonate
R.SCHUMANN-Fantasiestucke Op:73
ASTOR PİAZZOLLA ''Histoire Du Tango'' Cafe 1930

- Etkinlik ayakta gerçekleşecektir.- 18 yaş sınırı vardır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT