Mabel Matiz

Tarihler: 08 Temmuz 2011 Cuma ~ 08 Temmuz 2011 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han No:A-B Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 8, 2011 ~ Tem 8, 2011

Yeni neslin yeni sesi, soluğu "Mabel Matiz" kendi adını taşıyan ilk albümüyle Türk müzikseverleri selamlamaya hazırlanıyor. Daha önce bestelediği şarkılarını internet üzerinden geniş bir kitleye ulaştırmayı başaran sanatçı 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı ilk albümünün müjdecisi olarak ilk klibini "Arafta" adlı şarkısına çekti. Klibin yönetmenliğini Devrin Usta üstlenirken çekimler 2 gün boyunca Kırklareli`nin şirin Karadeniz sahil kasabası olan İğneada`da gerçekleşti.

Mabel Matiz, Mabel adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romandan alıyor. Matiz ise müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve "çok sarhoş, düşkün kimse" anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelime. 2008`den bugüne gitar-vokal ağırlıklı kaydettiği kendi şarkılarını ve cover demolarını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayımlayan Mabel Matiz, 2009`da müziğine ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başladı. Türkiye`nin en önemli aranjör ve prodüktörlerinden Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek ilk albümü için stüdyo çalışmalarına başladı.

Matiz, kendi adını taşıyan ilk albümünü Zoom Kurumsal ve Esen Müzik işbirliğiyle piyasaya sürerken albümün onuruna 29 Nisan Cuma günü İKSV - Salon`da verdiği ilk konseriyle de kendisini uzun yıllar internetten takip eden meraklı hayranları ve seçkin izleyici kitlesinden tam puan almayı başardı. Konserin finalinde sahneye çıkan ve Mabel ile birlikte 2 şarkı seslendiren Teoman ise gecenin bir diğer sürpriziydi. Hayranlarının yaptığı müzik türünü "Matizm" olarak değerlendirdiği sanatçı bu konuda yepyeni bir akımın yaratıcısı olarak da dikkat çekiyor.

Mabel Matiz hali hazırda Keremcem, Teoman ve Göksel gibi isimlerin henüz piyasaya çıkmamış yeni albümlerine verdiği söz ve bestelerle de Türk müzik sahnesinde çok önemli bir besteci ve söz yazarı olarak da yer alacağının ilk sinyallerini vermiş durumda.

İnsanın içine işleyen sözler, baş döndürücü melodiler, kısacası uzun yıllardır eksikliğini hissettiğimiz gerçek bir kent ozanı, Türk müzik sahnesine bu albümle büyük bir merhaba diyor. 10 Mayıs 2011 günü raflardaki yerini almış olan ilk Mabel Matiz albümünün diğer dikkat çeken parçaları ise bestesi Mabel Matiz`e ait olan, Aysel Gürel anısına yazılmış bir Yalçın Tosun şiiri olan "Peruk Gibi Hüzünlü" bestesi yine Matiz`e ait olan ve bir Birhan Keskin şiiri olan "Zaman", Hrant Dink`in ölümü üzerine yazılmış olan söz ve bestesi Mabel Matiz`e ait olan "Öteki", "Barışırsa Ruhum", "Filler ve Çimen", "Söylese O Ben Söyleyemem".

Bu yılın belki de müzik adına en heyecan verici albümüne imza atan Mabel Matiz için söyleyebileceğimiz en önemli şey "Dinleyin ve Dinletin". Müzik, paylaştıkça güzeldir!

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT