Mabel Matiz

Tarihler: 01 Haziran 2012 Cuma ~ 01 Haziran 2012 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: Büyük Parmakkapı Sok. Afrika Han No:A-B Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 1, 2012 ~ Haz 1, 2012

Kendi adını taşıyan ilk albümüyle Türk müzikseverlerini 2011 yazında selamlayan yeni neslin yeni sesi, soluğu “Mabel Matiz” dinleyicileriyle çok özel bir bağ kurduğu canlı performanslarına kış sezonunda da aralıksız devam ediyor. Daha önce bestelediği şarkılarını internet üzerinden geniş bir kitleye ulaştırmayı başaran sanatçı 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı ilk albümünün müjdecisi olarak ilk klipini “Arafta” adlı şarkısına çekmişti. Mabel Matiz’in albümünden ikinci klip ise “Söylese O Ben Söyleyemem” adlı şarkıya geldi.

Yönetmenliğini Burak Erkil’in üstlendiği klip önümüzdeki günlerde tüm müzik kanallarında ve internet ortamında müzikseverlerin beğenisine sunulacak. Müzik marketlerdeki yerini alan Mabel Matiz albümü piyasaya çıktığı ilk günden bu yana başta müzik eleştirmenleri, köşe yazarları olmak üzere çok geniş müziksever bir kitlenin büyük takdir ve beğenisini topladı Hali hazırda albümdeki şarkıları ve canlı performanslarından oluşan video kayıtları sosyal medyada en fazla paylaşılan sanatçıların başında gelen Mabel Matiz’in albümü müzikseverler tarafından 2011 yılının en farklı, samimi, gerçek ve cesur albümlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Mabel Matiz hali hazırda Keremcem, Teoman ve Göksel gibi isimlerin yeni albümlerine verdiği söz ve bestelerle de Türk müzik sahnesinde çok önemli bir besteci ve söz yazarı olarak da yer alacağının ilk sinyallerini vermiş durumda. Hayranlarının yaptığı müzik türünü “Matizm” olarak değerlendirdiği sanatçı bu konuda yepyeni bir akımın yaratıcısı olarak da dikkat çekiyor. Mabel Matiz, Mabel adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romandan alıyor. Matiz ise müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve "çok sarhoş, düşkün kimse" anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelime.

İnsanın içine işleyen sözler, baş döndürücü melodiler, kısacası uzun yıllardır eksikliğini hissettiğimiz gerçek bir kent ozanı, olarak ismini duyuran Mabel Matiz, albümünün diğer dikkat çeken parçaları ise bestesi Mabel Matiz’e ait olan, Aysel Gürel anısına yazılmış bir Yalçın Tosun şiiri olan “Peruk Gibi Hüzünlü “ bestesi yine Matiz’e ait olan ve bir Birhan Keskin şiiri olan “Zaman”, Hrant Dink’in ölümü üzerine yazılmış olan söz ve bestesi Mabel Matiz’e ait olan “Öteki”, Barışırsa Ruhum, Filler ve Çimen, Kül Hece ve Matiz’in Şarkısı.

Bu yılın belki de müzik adına en heyecan verici albümüne imza atan Mabel Matiz icin söyleyebileceğimiz en önemli şey “Dinleyin ve Dinletin “ Müzik paylaştıkça güzeldir!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT