Malia - (Blantyre, Malawi)

Tarihler: 24 Mart 2012 Cumartesi ~ 24 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 22:30

Yer: Tamirane

Ücret: 45 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Caddesi No. 2/8 Haliç Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2012 ~ Mar 24, 2012

Sesi, fiziği ve duruşuyla Caz müziğinin en baba dönemlerinin günümüz temsilcilerinden olan Batı Afrika-Malawi kökenli İngiliz şarkıcı Malia, Nina Simone’un parçalarını yeniden okuduğu son albümü “Black Orchid” ile, bu iddiasını perçinleyip dinleyicileri müzikal bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Malia, 2012 yılında çıkardığı yeni albümü “Black Orchid”in turnesi çerçevesinde 24 Mart Cumartesi akşamı, bu sene 15. yılını kutlayan Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Tamirane'ye geliyor. Caz müziğinin efsane günlerini deneyimlemek için bu özel konseri kaçırmayın...

Eleştirmenlerin müzikal anlamda klasik ve modernitenin sentezi olarak tanımladığı Malia, bestelerinde caz, soul ve gospel gibi farklı tarzları bir araya getirirken müziğin çağları arasında gidip gelen zamansız ve buğulu sesiyle dikkat çekiyor. Malia, caz müziğin efsaneleşmiş ismi Nina Simone'un şarkılarını yorumladığı Black Orchidile, sesi, sözleri ve hayatlarının benzerlikleriyle kılavuzu olarak gördüğü Simone’a adeta bir saygı duruşunda bulunuyor.

Natacha Atlas, Janet Jackson, Charles Aznavour ve Michel Petrucianni gibi isimlerle çalışan besteci, aranjör ve müzisyen Andre Manoukian, “tüyleri diken diken eden büyülü bir ses” olarak tarif ettiği Malia ile başarılı müzik yolculuklarının uzun yıllar süreceği sinyalini ilk günden vermişti. Billie Holiday, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald ve Nina Simone’dan beslenen Malia, bugüne kadar 4 başarılı albüm çıkardı. 2002 yılında çıkarttığı ve büyük bir satış başarısı yakalayan ilk albümü Yellow Daffodils’de yer alan ve albümle aynı ismi taşıyan şarkısında Erik Truffaz trompetiyle Malia’ya eşlik etti.

2004 yılında çıkarttığı Echoes of Dreams albümüyle de müzikseverlerin zihinlerinde yerini sağlamlaştırırken, 2007 yılında Andre Manoukian ve Rene Ameline ile Paris ve civarında kaydettikleri Young Bones albümüyle de Fransa'nın önemli caz vokalleri arasına girdi.

Müzikseverler, Malia’nin son albümünde yer alan “My Baby Just Cares For Me”, “Feeling Good” gibi akıllara kazınmış Nina Simone bestelerini Malia’nın eşsiz yorumuyla dinleyecekleri gecede ayrıca, eski albümlerinden besteleri de dinleme fırsatı bulacaklar.

Vokalde Malia, piyano, org ve “kalimba”da Tim Sharp, gitar ve kontrbasta Jean-Daniel Botta, davul ve “kas kas”da Laurent Series, bu yıl 15. kez düzenlenen Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 24 Mart Cumartesi akşamı, saat 22:30’da Tamirane'de müzikseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Malia sahne almadan önce ise 21:00’dan itibaren Deform plak dükkânı kurucularından Ozan Maral, namı diğer Deform-E keyifli bir ısınma turu için kabinde olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT