Maria Maksakova

Tarihler: 28 Şubat 2012 Salı ~ 28 Şubat 2012 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 28.50 TL - 23.00 TL - 17.00 TL - 12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2012 ~ Şub 28, 2012

Maria Maksakova
Şef: İslam Manafov

Rus operasının yükselen yıldızı, ünlü Maksakova müzisyen ailesinin son varisi Maria; 1977’de Münih’te doğdu. Müzik eğitimine üç yaşında başlayan Maria, henüz altı yaşında iken Moskova Konservatuarı’na bağlı Merkez Müzik Okulu Piyano Bölümü’ne kaydoldu. Buradaki öğretmenleri N. A. Toropov, V. V. Bunin ve V. S. Belchenko idi.

1995 yılında şeref öğrencisi olarak okulunu bitirdi. On beş yaşına geldiğinde bir opera şarkıcısı olmaya karar verdi ve Rusya Gnesin Müzik Akademisi’ne girdi. Daha sonra İtalya’ya giderek Katya Ricciarelli ve Miyako Matsumoto ‘nun derslerine katıldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Parma Operası’nda çalıştı. “Sevilla Berberi” Operası’ndaki Rosina rolündeki başarısı ve opera çalışmalarındaki başarıları nedeniyle 2000 yılı Moskova Opera Festivali büyük ödülünü kazandı.2006 yılından bu yana Moskova’daki Helikon Opera’nın solistliğini yapan Maksokova, 4 Aralık 2011 tarihinde yapılan Rusya federasyonu Duma seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi’nden Dağıstan milletvekili olarak Duma’ya girmiştir.

İslam Manafov

İlk müzik eğitimine 7 yaşında Bakü’de başlayan Manafov, 5 senelik müzik okulu ve 4 senelik A.Zeynallı Bakü Müzik Lisesi’nde eğitimine devam etti. Bunların ardından hep hayalini kurduğu Tchaikovsky Moskova Devlet Konservatuarı’nı kazandı. 2002 yılında bir davetle Türkiye’ye gelen Manafov, “8.Uluslararası İstanbul Piyano Festivali” kapsamındaki resitali, 2007 yılında İstanbul’da konserlerde çağımızdaki virtüöz piyanistlerin repertuarında ender olarak rastlanan ve en üst düzey ustalık gerektiren eserlerin prömiyerlerini yaptı.

Program

Mozart Aria Sesto “Parto,parto” from the opera “La clemenza di Tito”
Mozart Aria Cerubino “Non so piu” from the opera “Le nozzi di Figaro”
Rossini Aria Cenerentola “Non piu mesta” from the opera “Cenerentola”
Bizet Habanera Carmen from the Opera “Carmen”
Bizet “Gipsy song” Carmen from the opera “Carmen”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT