Maria Pages

Maria Pages

Tarihler: 30 Kasım 2019 Cumartesi ~ 30 Kasım 2019 Cumartesi 30 Kasım 2019 19:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 116.50 TL 2. Kategori - 86.50 TL 3. Kategori - 56.50 TL 60 yaş üstü bileti - 46.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2019 ~ Kas 30, 2019
Flamenko’nun “Sonsuz Kollu” tanrıçası María Pagés, “An Ode To Tıme” gösterisiyle 30 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Flamenko’nun çağdaş bir dans olarak yükselişinde öncü rol oynayan ve tüm dünyada “sonsuz kollu dansçı” olarak ünlenen María Pagés, topluluğu ile birlikte 30 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak. Sanatçı, “An Ode To Time” (“Zamana Övgü”) isimli gösterisiyle İstanbullu izleyicilerin karşısına çıkacak. 

1990 yılında kurduğu dans topluluğu ile Flamenko geleneğini New York’tan Hindistan’a, Meksika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada tanıtan María Pagés, Endülüs Madalyası’ndan Ulusal Dans Ödülü’ne birçok prestijli ödülün sahibi oldu.  

Sevilla’da dünyaya gelen ve sanatı sınırları olmayan bir yaratıcılık alanı olarak gören Pagés, global dans panoraması içinde kendine çok özel bir yer edindi. Flamenko dilinin temel kodlarını kullanarak kendine özgü bir tarz oluşturdu ve yenilikçi koreografileriyle kültürel algı farklarını yenmeyi hedefleyerek insanlar arasında iletişim ve köprü kurmaya çalıştı. 

“Flamenko; kültürlerin, ırkların ve dinlerin buluşmasının nasıl da ortak bir yankı yaratacağının çok açık bir örneğidir.” diyen Pagés, birçok sanatçıya ilham olurken sanatseverlerin ve eleştirmenlerin de övgüsünü topladı. 

Sanatçının topluluğu ile İstanbul’da sahneleyeceği ve 2019 Sevilla bienalinde “En İyi Gösteri” seçilen “An Ode To Time” gösterisinin özünü “zaman” olgusu oluşturuyor. Gösterinin dramaturgu ve söz yazarı El Arbi El Harti ile içinde yaşadığımız zamana, yaşarken edindiğimiz tecrübelere odaklanan Pagés, hazırladığı koreografi ile yaşam, ölüm, yeniden doğma, umut gibi kavramları tasvir ediyor. Jorge Luis Borges, Plato, Marguerite Yourcenar gibi yazarlardan esin bulan Pagés izleyicisini, neşe, sevgi, ütopyalar, melankoli, korku, savaş gibi farklı kavram ve konular arasında duygusal bir gezintiye davet ediyor. Gösteri için özel olarak Rubén Levaniegos tarafından hazırlanan müzikler, Vivaldi, Händel, Sergio Menem, David Moñiz, Isaac Muñoz gibi bestecilerin eserlerinden ve geleneksel melodilerden besleniyor. 

The Washington Post’un “Flamenko divaları arasında ışıldayan bir elmas” sözleriyle andığı María Pagés ve topluluğunun Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki bu özel gösterisini kaçırmamak için 30 Kasım akşamını ajandalarınıza not edin.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT