Martin Stadtfeld - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 30 Kasım 2015 Pazartesi ~ 30 Kasım 2015 Pazartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2015 ~ Kas 30, 2015

Usta Bach yorumculuğuyla ünlü Alman piyano virtüözü Martin Stadtfeld, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 12 Aralık'ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de!

2002 Uluslararası Bach Yarışması Birinciliği (Leipzig) ve 2003'te "Goldberg Varyasyonları" (Sony Classical) albümü ile dikkatleri üzerine çeken Alman piyano virtüözü Martin Stadtfeld, son on yıldır usta Bach yorumculuğu ile adını pekiştirdi. Glenn Gould'un 1955'teki efsanevi kaydı ile kıyaslanan "Goldberg Varyasyonları" albümü, aynı zamanda Stadtfeld'e "Echo Klassik" kazandırdı.

Bach birinciliğinin çok büyük ses getirmesinin en önemli nedenlerinden biri, son 14 yıldır yarışmada hiçbir piyanistin birinciliğe layık görülmemiş olması ve aynı zamanda Stadtfeld'in yarışmayı o güne kadar kazanan ilk Alman piyanist olmuş olmasıydı.

İlk konserini 9 yaşında veren ve 14 yaşında Frankfurt Üniversitesi Müzik ve Gösteri Sanatları'na kabul edilen Martin Stadtfeld, bugün yoluna bir Sony Classical sanatçısı olarak devam ediyor. Sanatçının Schumann seslendirdiği son albümü ise bu sene 2015'te yayımlandı.

Martin Stadtfeld'in yarışmalardaki başarısı ilk olarak Alman Federal Hükümeti tarafından düzenlenen "Jugend Musiziert" ile başladı. Daha sonra 1997'de Paris'te düzenlenen Nikolai Rubinstein Piyano Yarışması'nı kazandı. 2001'de ise İtalya'da düzenlenen Busoni Yarışması finalistleri arasında yer aldı. Stadtfeld'e uluslararası arenadaki başarılı kariyerinin kapılarını açan ise ertesi yıl 2002'de kazandığı Uluslararası Bach Yarışması Birinciliği oldu.

Stadtfeld bu başarısının hemen ardından Ansbach, Stuttgart, Köthen'de düzenlenen Bach festivallerinden davetler aldı. Sanatçı daha sonra Menuhin Festival, Salzburg Festspiele, Rheingau Musik Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival ve Lockenhaus Festival gibi festivellerde de sahneye çıktı. Festivallerin yanı sıra Martin Stadtfeld'in aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Japonya Filarmoni Orkestrası, Camerata Salzburg Orkestrası, Münih Filarmoni Orkestrası, Fields St Martin Akademi Orkestrası, Viyana Senfoni Orkestrası, Leipzig Gewandhaus Orkestrası, Çek Filarmoni Orkestrası, Salzburg Mozarteum Orkestrası ilk akla gelen isimler. Sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında ise Viyana'da Konzerthaus ve Musikverein, Zürih'te Tonhalle, Amsterdam'da Concertgebouw, Tokyo'da Sumida Triphony Hall, Seul'de Arts Center, Pekin'de National Center Performing Arts yer alıyor.

Martin Stadtfeld, bir sosyal sorumluluk aktivitesi olarak müzikal çalışmalarının yanı sıra genç yeteneklere ilham vermek ve çocukların klasik müziğe ilgisini arttırmak için okulları ziyaret ederek çocuklarla bir müzisyenin yaşamı ve çalışmalarını konu alan okul sohbetleri yapıyor.

Sanatçının Bach'ın Goldberg Varyasyonları'nı seslendirdiği ve 2003'te çıkan ilk albümü, Alman klasik albüm listelerinde bir numaraya yükselerek büyük beğeni topladı. Bu albüm Satdtfeld'e 2004'te "Yılın Genç Sanatçısı" unvanı ile "Echo Klassik" ödülü kazandırdı. Bach'ın "three part invention" ve İtalyan Konçertosu ile Ferruccio Busoni ve Alexander Siloti'nin Bach'ın piyano aranjmanlarını içeren "Bach Pur" adını taşıyan ikinci albümü ise yine Alman klasik listelerinde bir numaraya yükseldi. Bu albüm Stadtfeld'e "Echo Klassik"te bu kez "Yılın Solo Albümü" ödülünü kazandırdı. 

Mozart'ın 250. doğum yıldönümü nedeniyle Mozart yılı olarak kutlanan 2006 için 2005'te Kuzey Almanya Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart'ın 20. ve 24. piyano konçertolarını kaydettiği albümündeki yorumu oldukça dikkat çekici ve başarılı bulundu. 2006'da çıkan "Kleine Stücke" adlı albümünde Bach ve Schumann kaydetti. Aynı yıl Achim Fiedler yönetimindeki Festival String Lucerne ile kaydettiğı Bach konçertoları "Echo Klassik"te "En İyi Konçerto Kaydı" ödülünü aldı. Stadtfeld, 2007'de çıkan ve Schubert seslendirdiği bir sonraki albümü ise Alman Audio dergisi tarafından ayın albümü seçildi. Aynı albüm 2008'te "Echo Klassik"te "En İyi Solo Albüm (19. yüzyıl)" unvanı ile ödüllendirildi. Dortmund Konzerthaus'un "Junge Wilde" adlı konser serisinin düzenli sanatçılarından olan Stadtfeld, burada kaydettiği Ekim 2008 yayımlanan iki CD'lik albümünde Bach'ın "The Well-Tempered Clavier" eserinin ilk bölümüne yer verdi. Sanatçı, SWR stüdyoları işbirliği ile gerçekleşen CD'nin ikinci bölümünde ise 12 yaşındaki bir kız çocuğuna eseri özel kılan ayrıntıları, eserden seçtiği bazı bölümleri piyano, klavsen ve org'da yorumlayarak anlatıyordu. Martin Stadtfeld'in 2009'da Beethoven kaydettiği albümü yine Sony Classical etiketi taşıyordu. 2009-2015 yılları arasında altı albümü daha yayımlanan Stadtfeld'in Schumann yorumladığı ve 2015'te çıkan son albümü ile birlikte toplam 15 albümü bulunuyor.

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT