Martin Stadtfeld, Piyano

Tarihler: 18 Kasım 2009 Çarşamba ~ 18 Kasım 2009 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 12,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Akbank Sanat Merkezi Gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2009 ~ Kas 18, 2009
Dokuz yaşında profesyonel sahne kariyerine başlayan piyanist Martin Stadtfeld (1980) on üç yaşında Frankfurt’taki Musikhochschule’e kabul edildi. 2002 yılında International Bach Competition’ı kazanan ilk Alman piyanist olan Stadtfeld bu yarışmadaki başarısı sonrasında uluslararası kariyerinde önemli bir çıkış yakaladı. Avrupa, Amerika ve Japonya’daki prestijli salonlarda verdiği resitallerin yanısıra Munich Philharmonic, Camerata Salzburg, London`s Royal Philharmonic Orchestra gibi seçkin topluluklara solist olarak aynı sahneyi paylaşan sanatçının albümleri sözleşmeli sanatçısını olduğu Sony Classical tarafından yayınlanmakta.

İlk albümü Bach’ın Goldberg Çeşitlemeleri ile Almanya’nın klasik müzik listelerinde bir numaraya yükselen Stadtfeld ilerleyen yıllarda kaydetmiş olduğu albümleriyle dünyanın sayılı kayıt ödüllerinden "Echo Klassik”ı dört kez kazandı. Goldberg Çeşitlemeleri kaydı ile 2004 yılının "Echo Klassik” ödüllerinde “Yılın genç sanatçısı” seçilen Stadtfeld, 2005’de bir diğer Bach kaydı ile “Yılın solo kayıdı”, 2007’de ise Bach’ın tuşlu çalgılar için yazmış olduğu üç konçertonun yorumu ile “En iyi konçerto kayıdı” ödüllerini aldı. 2005 sonbaharında Mozart Yılı kapsamında Mozart’ın 20 & 24 numaralı piyano konçertolarını Bruno Weil’ın yönetimindeki North German Radio Symphony Orchestra ile kaydeden sanatçı 2007 yılında kaydettiği Schubert’in Si bemol major ve Sol major piyano sonatlarının yorumu ile birkez daha "Echo Klassik”de “Yılın solo kayıdı (19. yüzyıl)” ödülüne değer görülür.

Stadtfeld, yoğun turne ve kayıt takviminin yanı sıra Avrupa’daki çeşitli müzik okullarında masterclass dersleri vermekte, Bach üzerine çeşitli seminer programları gerçekleştirmektedir.
Program: J. S. Bach
NOT: 19 Kasım 2009 tarihinde Saat: 11.00’da

Martin Stadtfeld, Akbank Sanat’taki ücretsiz masterclass çalışmasında bestecinin "The Well-Tempered Clavier" isimli çalışmasından örnekler üzerinde duracaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT