Mazur, Cronholm, Jonsson Trio

Tarihler: 21 Nisan 2015 Salı ~ 21 Nisan 2015 Salı 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2015 ~ Nis 21, 2015

Perküsyonun Kraliçesi Marilyn Mazur, 60. yaşını vokalist Josefine Cronholm ve gitarist Krister Johnsson ile birlikte Akbank Sanat’ta vereceği konser ile kutlayacak.

Özellikle Miles Davis ve Jan Garbarek'le yaptığı çalışmalarla tanınan,New York doğumlu olan ve 6 yaşından bu yana Danimarka’da yaşayan, “Perküsyonun Kraliçesi” lakaplı, ünlü perküsyoncu, piyanist ve besteci Marilyn Mazur, 60. yaşını tüm dünyada gerçekleştireceği 60 özel konserle kutlayacak ve bu konserlerden birini, İsveçli vokalist Josefine Cronholm ve İsveçli gitarist Krister Johnsson’la oluşturduğu üçlüsüyle Akbank Sanat’ta verecek.

Mazur, bale ve piyano eğitimi aldıktan sonra 1975’te perküsyoncuların oluşturduğu Six Winds grubunu kurdu. 1985-86 ve 1988-89 yılları arasında cazın efsane ismi Miles Davis’in grubunda çaldı. Mazur, onun grubunda çalan tek kadın müzisyen, ayrıca, gruptan ayrılıp tekrar gruba kabul edilen az sayıdaki müzisyenden biri oldu. Hiperaktif bir yorumcuydu ve Miles Davis onu perküsyon çalarken dans etmesi için cesaretlendirirdi. Ardından Gil Evans, Wayne Shorter ve Jan Garbarek ile sahne ve stüdyo çalışmaları gerçekleştirdi. Daha sonra “Future Song” ve “Percussion Paradise” adlı gruplarda yer aldı ve Down Beat dergisi tarafından 1989,1990 ve 1995 yıllarında “dünyaca tanınması gereken bir perküsyon ustası” olarak taçlandırıldı. 2001 yılında, prestijli “Jazzpar” ödülünü kazandı. Marilyn Mazur; ziller, çıngıraklar, ahşap vurmalılar ve davullar arasında kaybolan sıra dışı performanslarıyla tanınıyor. Mazur, özellikle Çin'den Afrika'ya kadar çeşitli kültürlerdeki perküsyon geleneği üzerine de uzman bir isim.

Danimarka’ya yerleşmiş olan ünlü İsveçli şarkıcı Josefine Cronholm, 1998’de Django Bates’in “Quite Nights” albümünde yer alıp, 4 sene onunla dünya turnesine çıktıktan sonra, IBIS isimli grubu kurarak, 2001’de “Wild Garden”, 2003’te “Hotel Paradise” albümlerini kaydetti. 2 Danimarka Caz Grammysi, bir de İsveç Caz Ödülleri “Yılın Sanatçısı” ödülü kazanan sanatçı, büyüleyici sesiyle Cassandra Wilson ve Diane Reeves ile kıyaslandı. 2010 yılında ünlü ACT Firması’nca “Songs of Falling Feather” albümü yayınlanan sanatçı, 2001 yılından itibaren Marilyn Mazur’la çalışmaya başladı. Ayrıca, ARC, New Jungle Orchestra, String Swing, Frans Bak, 4 elements, Steen Rasmussen, Lotte anker, Tiramisu gibi gruplarda yer aldı.

Krister Jonsson tüm İskandinavya’da, eleştirmenlerin, dinleyicilerin ve müzisyenlerin övgüsünü kazanmış olan, Malmö’nün en saygın gitaristlerinden biri. Değişken ve etkileyici gitar çalışı Fredrik Lundin Overdrive, Cennet Jönsson Quartet, Linda Pettersson Bratt/Krister Jonsson Duo ve Peter Danemo Kapell gibi gruplarda izlenebilir. Kendi grubu Krister Jonsson Trio ile, sonuncusunda çellist Svante Henryson’un da yer aldığı iki albüm kaydı gerçekleştirdi. Jonsson, Marilyn Mazur’un yanı sıra, Miroslav Vitous, Dave Liebman, Trine-Lise Vaering, Jim Black, Rigmor Gustavsson, Anders Bergcrantz, Audun Kleive gibi ünlü sanatçılara eşlik etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT