Mozarthaus’ta Mozart Konserleri

Tarihler: 27 Ekim 2018 Cumartesi ~ 27 Ekim 2018 Cumartesi 27 Ekim 2018 20:00

Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2018 ~ Eki 27, 2018
Mozarthaus’ta Ekim ayı boyunca devam edecek Mozart Konserleri serisinde bu hafta,bestecinin KV 478 ve KV 493 eser sayılı piyanolu dörtlülerini, Sabriye Savaş, Ayşe Özge Erdem, Caner Soyberk ve Yiğit Tan seslendirecek

SABRİYE SAVAŞ, piyano
AYŞE ÖZGE ERDEM, keman
CANER SOYBERK, viyola
YİĞİT TAN, viyolonsel

Konser Programı:

W. A. MOZART  Piyanolu Dörtlü KV.478, sol minör  (32”)
- Allegro
- Andante
- Rondo (Allegro)

-ara-

W. A. MOZART  Piyanolu Dörtlü KV.493, Mi Bemol Majör  (33”)
- Allegro 
- Larghetto 
- Allegretto 

SABRİYE SAVAŞ, piyano
Müzik eğitimine Bulgaristan’da Blaga GANEVA ile viyolonsel çalışarak başladı. 1990 yılında Türkiye’ye gelerek Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu Piyano Sanat Dalına burslu öğrenci olarak kabul edildi. 2002 yılında lisans, 2005 yılına yüksek lisans, 2009 yılında da sanatta yeterlik programlarından başarıyla mezun oldu. Orta öğretim ve lisans hayatı boyunca sırasıyla; Nimet KARATEKİN, Benal TANRISEVER, Nuran TAŞPINAR ile piyano, Ayhan ERMAN ve Sumru GÜNER ile oda müziği çalıştı. Yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarını Prof. Ersin ONAY ile tamamladı. Bu süre içerisinde yurt içi ve yurt dışında birçok resital ve oda müziği konseri verdi. 2002- 2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılından bu yana Chopin Müzik Evinde piyano eğitmenliği yapan Sabriye Savaş, 2016 yılında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladığı Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında çalışmalarını sürdürmektedir.

AYŞE ÖZGE ERDEM, keman
Ayşe Özge Erdem Kemana 1993 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Süheyl Petek ile başladı.Bilkent Üniversitesini tam burslu kazandı ve Server Ganiev'in sınıfından mezun oldu. DAAD bursuyla 2002 yılında Detmold Müzik Akademisi'de Ulrike Anima Mathe ile calışmalarına devam etti. Aynı okulun Oda Müzigi bölümünde Auryn Quartet ile calıştı.Akdeniz Gençlik Orkestrası, Schleswig Holstein Festival Orkestrası, Genç ALman Filarmoni orkestraları ile yurtiçi ve dışında konserlere katıldı. Detmold Operasi, Wiesbaden Operası, Detmold Oda Orkestrası'nda çalıştı. Sanatçı halen Orkestra Akademik Başkent'de görev yapmaktadır.

CANER SOYBERK, viyola
1982 yılında Ankara'da doğan Caner Soyberk 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservartuvarı'na girerek, Prof. Engin Eralp ile keman çalışmalarına başladı.1995-1996 sezonunda,Prof. Betil Başeğmezler Viyola sınıfına kabul edildi. 2002 yılında, Almanya'nın Berlin kentindeki "Young Euro Classic" festivaline katıldı. 2001 yılında,Ayvalık Uluslarası Müzik Akademisi'nde Prof. Tatjana Masurenko ile çalıştı ve konser verdi. 2003 yılında mezun oldu. 2004-2005 eğitim döneminde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Yrd. Doç. Burcu Evren Tunca ile yüksek lisans öğrenimine başlamış ve 2008 yılında mezun olmuştur. 

Aynı yıl Başkent Üniversitesi'nin açmış olduğu sınavı kazanarak Orkestra Akademik Başkent'te göreve başladı. 2005 yılında Başkent Üniversitesi 3 aylık seri masterclass programına katılarak Doç. Çetin Aydar ile çalıştı. 2007 yılında İznik Uluslararası Viyola Kampına katıldı ve konserler verdi.Halen çalışmalarını Orkestra Akademik Başkent'te sürdürmektedir.

YİĞİT TAN, viyolonsel
Çalışmalarına erken yaşlarda başlayan sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Doğan Cangal ile öğrenimini tamamladıktan sonra Almanya’nın Detmold şehrinde Prof.Marcio Carniero ile yüksek lisans çalışmasını bitirmiş, o yıllarda Auryn Quartet ile oda müziği, Phillip Müller, Mstislav Rostropovich, Peter Bruns, Peter Hörr, Matias de Oliviera Pinto gibi profesörler ile solo çalışmalar yapmıştır. Kariyerine Eos Quartet ve Prima Quartet ile devam eden Yiğit Tan, Almanya’nın sayısız şehrinde gerçekleştirdiği konserlerde önemli kritikler almış, yaptığı konser kayıtları radyolarda yayınlanmıştır. Detmolder Kammerorchester ve  Stuttgart Philharmonie Orkestralarında görev aldıktan sonra , 2007 yılından beri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda görevini sürdürmektedir. Anadolu Üniversitesi'nde sanatta yeterlilik çalışmalarına Prof. Ozan Tunca ile devam etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında birçok solo ve oda müziği konseri veren sanatçı ayrıca CSO Cello Quartet'in üyesidir.

- Geç gelen izleyiciler yalnızca ilk alkış arasında salona alınır. İlk alkışı kaçıran izleyicilerimiz gösteri arasını beklemek zorundadır. Ara olmayan gösterilerde izleyici salona alınmaz. - Çocuk etkinlikleri dışında, 8 yaşından küçük çocukların etkinliklere getirilmemesi rica olunur.- Etkinlik sırasında cep telefonlarının mutlaka kapalı tutulması rica olunur.- Etkinlik esnasında fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır. - Konser salonuna dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.- Elde olmayan nedenlerden dolayı etkinliklerde değişiklik yapılabilir. Satın alınan biletler, gösterinin iptali veya tarih değişikliği olması dışında değiştirilemez ya da iade edilemez. İade ve değiştirme işlemleri etkinlik gününe kadar gerçekleştirilmelidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Ücretsiz özel otopark mevcuttur.- Kapı açılış saati : 19:30- Etkinlik saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT