Münip Utandı Konseri

Tarihler: 08 Nisan 2014 Salı ~ 08 Nisan 2014 Salı Saat: 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

Nereden Alınır: Nardiss Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 8, 2014 ~ Nis 8, 2014

Münip Utandı, Antakya´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ndeki yüksek öğrenimi sırasında, Ruhi Ayangil yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Kadrosu´na, Dr. Ali Rıza Kural yönetimindeki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Korosuna, Melahat Pars yönetimindeki Kadıköy Musiki Cemiyeti´ne ve daha sonra Süheyla Altmışdört ve Ender Ergün yönetimindeki Üniversite Korosunun çalışmalarına devam etti.

1976 yılında kurulan Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu´nun ilk kadrosunda yer aldı. Bu tarihten itibaren, kendisinden büyük destek gürdüğü Nevzat Atlığ ile çalışmalarını sürdürdü. Koronun yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle TV ve radyo programlarında solist olarak görev yaptı. Çok sayıda üzel konserler veren Münip Utandı, bazı TV dizilerine tiyatro oyunlarına ve radyofonik piyeslere sesiyle katkıda bulundu. “Bach Günleri“ ve “Akl-ı Selim´in Müziği“ gibi birçok uluslararası müzik festivallerine solist olarak katıldı.

Sesinin genişliği ve orijinal rengiyle, üslubunun klasik anlamdaki doğruluğu gibi birçok açıdan son dünemin önde gelen yorumcularından biri olarak kabul edilmektedir. Bu gece Münir Nurettin Selçuk anısına özel bir gece olacaktır.

27 Nisan 1981 yılında dünya hayatına veda eden Türk Müziği’nin son yüzyıldaki en önemli besteci ve yorumcularından olan Münir Nurettin Selçuk anısına düzenlenen gecede üstada ait eserler günümüzün en önemli Türk Müziği yorumcularından Münip Utandı tarafından seslendirilecek.

Münip Utandı (vo),
Birol Yayla (tanbur),
Şenol Filiz (ney),
Önder Focan (g),
Erdal Akyol (b),
Ediz Hafızoğlu (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT