Münir Nurettin Beken Ud Konçertosu

Tarihler: 25 Nisan 2011 Pazartesi ~ 25 Nisan 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL - 2. Kategori: 28,50 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2011 ~ Nis 25, 2011

Şef: Hakan Şensoy
Solist: Münir Nurettin Beken (Ud)

Hakan Şensoy

İstanbul`da doğan sanatçı, keman eğitimine 1977-78 yılında girdiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı`nda Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Romanya, Kosova, Arnavutluk, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye`de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından "Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı" ve aynı yıl İTÜ Rektörü elinden "Sanat Dalında Üstün Başarı" ödüllerini aldı.1988 Eylül ayında İstanbul AKM`de verdiği resital UNESCO tarafından Uluslararası Eğitim seferberliğine alındı ve bu konserde pek çok ülkeden UNESCO temsilcisi hazır bulundu. Aynı yıl kazandığı bursla yüksek lisans eğitimi yapmak üzere Londra Kraliyet Müzik Koleji`nde eğitimine başladı. Burada Trevor Williams`ın sınıfından mezun oldu.

1992 yılında İtalya San Bartalameo`da yapılan Uluslararası Rovere D`Oro Oda Müziği yarışmasında dördüncü oldu. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali`nde 3 ayrı konserde solist, orkestra şefi ve başkemancı olarak sahneye çıkarak sahne üzerinde 3 ayrı disiplinle böyle bir etkinlikte yer alan ender sanatçılar arsında yerini aldı.2010 – 2011 sezonunda Polonya, İtalya, ABD, Meksika, Arnavutluk, Lübnan, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Finlandiya, Rusya, İsveç gibi pek çok ülkeye konserler vermek ve idare etmek üzere davet edilen sanatçı halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı`nda Yrd. Doçent unvanıyla öğretim üyesidir.

Münir Nurettin Beken (Ud)

Münir Nurettin Beken, Etnomüzikoloji dalında doktorasını Maryland Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Kariyeri teori, kompozisyon ve performans alanlarını kapsamaktadır. Cemal Reşit Rey, Yalçın Tura ve Stuart Smith besteleri üzerinde çalışmış olup, George Crumb, Lukas Foss, Philip Glass, Roger Reynolds, Steve Reich ve Charles Wuorinen gibi tanınmış isimlerle birlikte çalışmalarda yer almıştır. Dr. Beken’in besteleri dünyanın prestijli konser salonlarında ve uluslararası pek çok alanda sahnelenmiştir. Sanatçı, Metropolitan Museum of Art ve San Francisco ‘daki the Herbst Theater gibi salonlarda resitaller vermiştir.

Başarılı bir ud ustası olarak Dr. Beken, Klasik Türk Müziği’nin pek çok yüksek sanatçısıyla sahne almış olup, Rounder Records’tan solo CD kaydı çıkmıştır. Amerikalı bestekârlar Melodie Linhart, Eric Flesher ve Christopher Shainin, Dr. Beken için besteler kaleme almıştır.

Müziğin fenomenolojisi, Orta Doğu ve Orta Asya melodik nota sistemleri, bilişsel müzikoloji sanatçının ilgi alanları arasındadır. Dr. Beken, halen Los Angeles California Üniversitesi’nde Etnomüzikoloji Bölümü’nde Yard. Doç. olarak görev yapmaktadır.

Filarmonia İstanbul

2004 yılında Hakan Şensoy ve Cihat Aşkın tarafından İstanbul Oda Orkestrası çekirdek kadrosu üzerine nefesli ve vurmalı çalgıların ilave edilmesiyle oluşturulan orkestra, kısa zamanda adını duyurarak Türkiye’nin gündemine oturan önemli orkestralardan birisi olmuştur. 2005 yılında Bodrum’da, 2006 yılında ise Aydın’da verdiği halk konserlerinde klasik müziği halka sevdirmek amacıyla oluşturduğu repertuvar övgü almıştır.

Flarmonia İstanbul ve İstanbul Oda Orkestrası, sanat yaşamında özellikle yetenekli gençlere sunduğu olanaklarla da dikkat çekmektedir. Çok genç bir sanatçı kuşağıyla konserlerini gerçekleştiren topluluk, ayrıca kendi içinde barındırdığı üyelerine solistlik kariyeri yapma özelliğini vermektedir.

Münir Nurettin Beken "Çanakkale" Senfonik Şiir
Münir Nurettin Beken UD ve Orkestra için Konçertino
Ara
Münir Nurettin Beken "Dino ile Ceren" Orkestra ve Türk Çalgıları için Süit

Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
Etkinlik saatinden en az 30 dakika önce salonda olmanız önerilir.
7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT