Müziğin Kardeşliği Konseri

Tarihler: 14 Aralık 2012 Cuma ~ 14 Aralık 2012 Cuma 21:00

Yer: The Mekan

Ücret: 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve The Mekan gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 11 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2012 ~ Ara 14, 2012

Londra’da yaşayan Türk vokalist Olcay Bayır ile Filistinli ud üstadı Nizar Rohana’nin yeni ve ortak bir çalışmasına Ermenistan'dan Duduk Sanatçısı Suren Asaduryan'da katılıyor. Bu muhteşem buluşma The Mekan sahnesinde gerçekleşecek.

Alanlarında usta üç müzisyen Anadolu, Orta Doğu ve Ararattan seçkin repertuarları ve kendilerine ait aranjeleriyle, insan sesi düdük ve ud arasındaki ahenk ve armoniyi, sınırları zorlayan, duru ve etkileyici bir tadla dinleyicileriyle paylaşmaya hazırlanıyorlar.

Ruhu Titreten Kayısı Dalı Düdük

Topu topu iki karış uzunluğunda, kaval benzeri bir çalgı duduk. Ses hacmi, günümüz enstrümanlarının yanında çok zayıf: 1 oktav sadece. Etnomüzikologlar, belki de dünyanın en ilkel enstrümanı, diyor onun için. Bin, hatta bin beş yüz yaşında olduğu sanılıyor. Anayurdu Doğu Anadolu. Azeriler dut ağacından yapıyor ve "balaban" diyor adına. Dağıstanlılar'ın "yastı balaban"ı kızılcık ağacından. Biz "mey" adını vermişiz. Ceviz dalından yapıyoruz. Bu primitif çalgıyı ulusal enstrüman kabul eden, içine sihir üfleyen Ermeniler'e gelince... Ermeniler "kayısı çubuğu" anlamına gelen "duduk"u yüzyıllardır aynı teknikle yapıyor. Dışında özenle seçtikleri çubuğu kullanıyor. Ağızlığına ise Aras Nehri'nden kestikleri kamışı ham haliyle yerleştiriyorlar. Ve öyle çalıyorlar ki, dinleyenin ruhu titriyor.

- 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT