Müziğin Ustaları Tanju Okanı Anma

Tarihler: 04 Aralık 2017 Pazartesi ~ 04 Aralık 2017 Pazartesi 04 Aralık 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2017 ~ Ara 4, 2017
Hakan Aysev, Öykü Gürman, Yonca Lodi ve İpek Açar'ın sahne alacağı “Müziğin Ustaları” konseri, CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

"Bu ay “Müziğin Ustaları” konserinde Türk müziğinin en güçlü erkek seslerinden Tanju Okan’ı anıyoruz. “Kadınım”, “benim en iyi dostum”, “hasret”, “öyle sarhoş olsam ki” gibi unutulmaz şarkılara ruh veren sanatçının yaşam öyküsünün de barkovizyonla aktarılacağı etkinlikte sahne alacak sanatçılar ise Hakan Aysev, Öykü Gürman, Yonca Lodi ve İpek Açar."

Tanju Okan
Türk ses sanatçısı, müzisyen, sinema oyuncusu. Melankolik tarzı ve güçlü sesiyle, Türk pop müziğinin köşe taşlarından biri haline gelmiş olan sanatçı, her biri hit olan, 10’un üzerinde albüme imza atmıştır.

Tanju Okan, 27 Ağustos 1938'de İzmir'in Tire ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mehmet İlhan Okanlı, annesi Bedia Sarıalp Hanım'dır. İlk müzik eğitimini, çok iyi piyano ve keman çalan babasından aldı. Lise ikinci sınıfta müziği okula tercih ederek öğrenim hayatını yarım bırakıp Manisa'ya döndü ve ismini Manisa'nın antik çağdaki adından alan "Magnesia Orkestrası"nı kurdu. Müziğe olan tutkusu nedeniyle İtalya'ya giderek şan eğitimi aldı.1961'deTürkiye'ye döndükten sonra, Ankara'ya yerleşti ve müzikle profesyonel anlamda ilgilenmeye başladı. Bir sonraki yıl, İstanbul'a giderek Müfit Kiper Orkestrası'nda solistlik yapmaya başladı. Bu orkestrayla birlikte, yurt dışında birçok konsere katıldı ve müzik çevrelerine adını duyurdu. Sanatçıyı kitlelerle tanıştıran en önemli olaylardan biri, bu dönemde gerçekleşti. 1964 yılında, dönemin büyük sanatçılarından Erol Büyükburç ve Tülay German eşliğindeki Milli Orkestra'yla, Türkiye'yi Balkan Müzik Festivali'nde temsil etti.

Tanju Okan, 60'lı yıllarda, Milli Orkestra eşliğinde, yeni düzenlemelerle modernize edilerek farklı bir form kazandırılmış türküler seslendirdi; ilk 45liklerinde, özellikle "Kundurama Kum Doldu" plağında, bu formda kaydedilen türkülere yer verdi. İngilizce sözlü bir yabancı şarkı olan "Strangers In The Night"'ı Fikret Şeneş'in Türkçe sözleriyle seslendiren Tanju Okan, Türk pop müzik tarihinde cover version dönemini ilk başlatan müzisyen oldu.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT