Müzik Rotası (11:00)

Müzik Rotası (11:00)

Tarihler: 11 Eylül 2021 Cumartesi ~ 11 Eylül 2021 Cumartesi 11.55 - 12.35

Yer: Kabataş İskelesi Şehir Hatları Vapuru

Ücret: 1. Kategori - 250,00 ₺

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2021 ~ Eyl 11, 2021

Konser saati, Ağustos ve Eylül aylarında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarına göre değişebilir.

Festivalin en özel projelerinden olan Müzik Rotası’yla ayaklarınız yerden kesilecek. Müzik Rotası 6. yılında farklı bir deneyimle karşınızda: Vapurda!

İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna tamamıyla müziğe adanmış bir yolculuk sizleri bekliyor. İki turdan oluşan Müzik Rotası’nın her bir turunda üç ayrı konser; konser aralarında ise rehberlerin anlatımıyla İstanbul var… İlk konserde Ukraynalı genç ve başarılı kemancı Orest Smovhz ve kontrbasçı Nazarii Stets, klasikten çağdaşa, klavye için özel olarak yazılmış günümüze ulaşan en eski müzik elyazmasından Vitaliy Vyshynsky’nin yeni eseri Distorted Projection’a uzanan bir programda sizlerle olacak.

İkilinin vereceği konserin ardından Aureum Saksofon Dörtlüsü ile tadı damağınızda kalacak Müzik Rotası devam edecek. MuTh, Porgy & Bess, Slovak Radyo Binası gibi seçkin müzik merkezlerinde konserler veren topluluğun repertuvarı çok renkli ve aynı zamanda sıradışı. Barok, çağdaş müzik, caz, dünya müziği ve Avusturya halk müziğinin sentezini enstrümanlarıyla bambaşka bir boyuta ulaştıran Aureum, bol ödüllü bir topluluk. Dvořák ve Beethoven gibi büyük bestecilerin yanı sıra programlarında Mike Curtis ve Chick Corea'nın yapıtlarına da yer veren Aureum Saksofon Dörtlüsü, geleneksel müziğe bakış açılarını oldukça yeni bir yerden kurarak, izleyicilerine ilham verici bir deneyim sunacak.

İstanbul’da yaşayan dört çellist arkadaştan oluşan Cello Paradiso, Müzik Rotası’nın son konserinde yer alıyor; farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerinden oluşan repertuvarlarıyla dinleyicilerine renkli bir yelpaze sunan bu dört müzisyen, sanatın kendi hayatlarına kattığı zenginliği dinleyicilerle paylaşmak üzere yolculuklarına devam ediyor. Rotanın bu son konserinde, Vivaldi’den Albioni’ye, Şostakoviç’ten Fazıl Say’a uzanan bir programla Müzik Rotası’nı tamamlayacaklar.

Orest Smovhz keman
Nazarii Stets kontrbas

Béla Bartók
44 İkili, SZ 98, BB 104:
1. Parosito
10. Ruten nota
11. Gyermekrengeteskor
14. Parnas-tanc

Jaakko Kuusisto
Miniö, op.23

Wolfgang Amadeus Mozart
Keman Sonatı, Fa Majör, K 46e

Vitaliy Vyshynsky
Distorted Projection*

Anonim
Robertsbridge Codex’ten Estampie

Reinhold Glière
4 Parça, op.39:
– Prelude
– Berceuse
– Intermezzo
– Etude

* Dünya prömiyeri

Arasız 40’ sürer.

Mekânlara girişte Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden, HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Etkinliğe katılacak misafirlerin, mekâna gelmeden önce, Hayat Eve Sığar uygulamasını indirip HES kodu alması gerekmektedir. İlgili uygulamanın “HES kodu sorgula” bölümünden “riskli değildir” sonucu çıktığı durumda etkinliğe giriş yapılabilir. HES kodu “riskli” çıkan izleyiciler etkinliğe alınmaz.

İzleyicilerin mekânlara maske ile girmeleri ve içeride bulundukları süre boyunca maske takmaları gerekmektedir. Maskesi olmayan ya da maskesini değiştirmek isteyen izleyicilerin kullanabilmesi için mekânlarda maske bulundurulacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler mekân dışına çıkarılacaktır.

Etkinlik, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeniyle gerçekleştirilecektir.

İzleyiciler bileti üzerinde yazan koltuk numarasına oturmak zorundadır. Bu kurala uymayan ve yer değişikliğinde ısrar eden katılımcılar mekân dışına alınacaktır.

Misafirler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT