Müzik Rotası @Balat

Müzik Rotası @Balat

Tarihler: 04 Haziran 2023 Pazar ~ 04 Haziran 2023 Pazar 12:00 - 13:15

Yer: Balat

Ücret: 1. Kategori - ₺800,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2023 ~ Haz 4, 2023

Yalnızca festivalde yaşanabilecek, müziğin ve İstanbul’un çokkültürlülüğünün izinde tüm günlük bir gezinti.

İstanbul Müzik Festivali’nin her yıl müziğin ve tarihin izinde İstanbul’un saklı güzelliklerini keşfe çıktığı, müzikseverler tarafından büyük ilgi gören Müzik Rotası, bu yıl şehrin kadim semtlerinden Balat’ta… Yıllardır en büyük ilhamını halkların ve inançların kültürel zenginliklerinden alan festival, bu tarihi semtin atmosferinde Türkiye ve dünyanın başarılı genç müzisyenlerini ağırlayacak. Her birinin geçmişi Osmanlı İmparatorluğu dönemine uzanan, Balat’ın değerli yapılarında düzenlenecek konser serisinin bu yılki rotasında Avusturyalı Spectrum Saksofon Dörtlüsü, arp sanatçısı Güneş Hızlılar, Duo Ciampa-Piccotti ve piyanist János Balázs eşliğindeki The Sárközy Trio yer alıyor. Müzikseverler, tüm mekânlarının birbirlerine yürüme mesafesindeki Müzik Rotası’nı aynı gün içinde farklı saatlerde başlayacak iki turdan tercih ettikleri birine katılarak keşfedebilir.

Festival katılımcıları güne Özel Fener Rum Okulu’nun etkileyici tören salonunda, Spectrum Saksofon Dörtlüsü konseriyle başlayacak. Bariton, tenor, soprano ve altodan oluşan Avusturyalı genç topluluğun üyeleri Florian Bauer, Stephanie Schoiswohl, Severin Neubauer ve Daniel Đunđuš Barok; Bozza, Lago, Escaich ve Preinfalk’ın besteleriyle birlikte saksofon ailesinin renk zenginliğini dinleyenlerle paylaşacak. Rotanın ikinci durağı olan Sveti Stefan Kilisesi, büyülü atmosferinde 2018 Yarının Kadın Yıldızları kazananı Güneş Hızlılar'ın performasına evsahipliği yapacak. Uluslararası pek çok yarışmada ödüllere layık görülen ve müzik otoriteleri tarafından “derin bir müzikal zekâya sahip, günümüz arp dünyasının büyük yeteneklerinden biri” olarak tanımlanan genç arp sanatçısı; Scarlatti, Dorman, Liszt, Handel ve Caplet gibi bestecilerin eserlerinin yer aldığı geniş bir repertuvarı, büyük bir ustalıkla tek başına yorumlayacak. Etkinliğin üçüncü konseri, gitarist Gian Marco Ciampa ve çellist Erica Piccotti ikilisinin tarafından Aya Dimitri Kilisesi’nde gerçekleştirilecek. Duo Ciampa-Piccotti’nin dinleyicileri İspanyol folklorundan Güney Amerika tangosuna doğru bir yolculuğa çıkaracağı konserde; Piazzolla, de Falla ve Albeniz gibi 20. yüzyıl müziğine iz bırakmış bestecilerin eserleri seslendirilecek. Rotanın sonuncu konseri ise, geçtiğimiz sonbaharda düzenlenen 17. İstanbul Bienali’nin kente armağanı olan, değerli sanatçı Ayşe Erkmen’in eseri Haliç Haliç’te adlı heykelin çevresinde, Balat sahilindeki Akşemsettin Parkı’nda yapılacak. Herkesin ücretsiz katılabileceği konserde müzikseverler, The Sárközy Trio’nun Macar Roman müziğiyle piyanist János Balázs’ın klasik piyano müziğinin birlikteliğine tanık olacak. Macar piyano dehası György Cziffra'ya ithaf edilecek konserde, keman sanatçısı Lajos Sárközy’ye kontrbasta Rudolf Sárközi ve geleneksel bir Balkan çalgısı olan cimbalom’da Gyula “Julius” Csík eşlik edecek.

Her yıl şehrin çok katmanlı tarihine müziğin penceresinden bakışlar sunan Müzik Rotası, bu kez festival katılımcılarını unutulmayacak bir gün için ilk defa Balat’a çağırıyor.

• Etkinlik yürüyerek yapılacaktır. Mekânlara araçla ulaşım sağlanmayacaktır.
• Rota üzerinde yokuş ve merdivenler bulunduğundan dinleyicilerimizin rahat ayakkabılar giymesi tavsiye olunur.
• Girişte kimlik kontrolü yapılacaktır.
• Mekânlar tekerlekli sandalye erişimine uygun değildir.
• Mekânlarda yiyecek ve içecek satışı yoktur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT