Nağmekar - Halil Necipoğlu

Tarihler: 20 Kasım 2017 Pazartesi ~ 20 Kasım 2017 Pazartesi 20 Kasım 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2017 ~ Kas 20, 2017
Nağmekar - Halil Necipoğlu konseri, CRR Konser Salonu'nda sizlerle olacak.

İslamiyetin kabulünden sonra Türklerin, Arap kültürü ve medeniyeti ile olan iletişimi müzik formlarında da bir etkileşimi beraberinde getirmiştir. Doğu müziğine has komalı sesler, her iki kültürün milletinin gönlünde aynı hissiyatla titremiş, müzikal cümlelerindeki nağmelerde her iki gönül de aynı duygularla bir bedende olunduğunu göstermiştir.

Küreselleşen dünyamızda coğrafi olarak batı ile doğu arasında bir köprü niteliği taşıyan Türkiye’miz aynı zamanda medeniyetler arasında da bir köprü olma özelliği göstermiştir. Ülkemizde 20.yüzyılda yaşamış büyük bestekâr “Saadettin Kaynak” , eserlerinde hem batı müziği nağmeleri hem de doğu müziği nağmelerini barındırmış, 76 değişik makamda ve birçok formda dillere pelesenk olan eserler üretmiştir. 

Arap müziğinin nêo klasik besteleri ve ses sanatkârı sıfatıyla tanınmış en ünlü ismi hiç şüphesiz “Mahomed Abdel Wahhap”tır. Çoğunlukla kendi yazdığı şiirleri besteleyen ve bu şarkılarını virtüöz derecesinde hâkim olduğu uduyla çalıp söyleyen M. Abdel Wahhap dünya müzik tarihine bir birinden güzel ve kıymetli müzik eserleri miras bırakmıştır.Yüksek sanatlarıyla bâki kalan bu kubbede bizlere ve geleceğe hoş nidâlar bırakan bu sanatkârları ve eserlerini bir araya getiren “Nağmekâr”, bu vasfıyla bir ilk olma niteliği taşımaktadır.

Klasik Türk Müziği ve Dini Müzik formlarında birçok çalışmaya imza atmış aynı zamanda bir din görevlisi olan Hafız Bestekâr “Halil Necipoğlu” “Nağmekâr”’ın sesi olacak ve ona “Baki Kemancı” şefliğinde her biri usta sazendelerden oluşan geniş bir orkestra eşlik edecek.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT