Neşet Ertaş Türküleri

Tarihler: 13 Ekim 2018 Cumartesi ~ 13 Ekim 2018 Cumartesi 13 Ekim 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 35.00 TL İndirimli 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2018 ~ Eki 13, 2018
"25 Eylül 2012’de kaybettiğimiz büyük halk ozanı Neşet Ertaş, CRR Konser Salonu'nda çok özel bir program ile anılıyor.

Tezenesi, üslubu, hançeresi ve güçlü yorumuyla Kırşehir’den ününü dünyaya taşıyan, 2012 yılında aramızdan ayrılan büyük usta Neşet Ertaş’ın en yanık türküleri Gülşen Kutlu, Gökhan Tepe, Necdet Kaya ve akrabaları İrfan Ertaş, Birol Ertaş sesiyle CRR’de yankılanacak.

Neşet Ertaş (1938-2012)
1938 yılında dünyaya gelir. Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte İbikli Köyü'ne yerleşir. Ertaş, ilkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrenir. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde saz çalıp türküler söylemeye başlar. Genç yaşında gittiği İstanbul’da ekmeğini kazanmak için her işi yapar. 1957 yılında Şençalar Plak tarafından “Neden garip garip ötersin bülbül” türküsü plak olunca Neşet Ertaş efsanesi başlar.            

Sazına yeni perdeler ekleyerek, sesine de kentin şivesini katarak babası Muharrem Ertaş’tan öğrendiklerini köylerden alıp kentlere taşımıştı. Aranan sanatçıydı artık, Anadolu’nun her yanında turneye çıkıyor halkla buluşuyordu. Bu güzel günler 1978 yılında parmaklarının felç olmasıyla kısa süreliğine durdu. Neşet Ertaş, kardeşinin daveti üzerine Almanya’ya gider ve tedavi olur. Almanya’da bir sanat okulunda müzik öğretmenliği yapan Ertaş bir yandan da kendi orkestrasını kurar. 2000 yılında memleketine geri dönen Neşet Ertaş İstanbul’da verdiği konserle sevdikleriyle tekrar buluştu. Kendisine devlet sanatçısı ünvanı verilmek istendiğinde “devlet sanatçısı olmak ayrımcılığa yol açar, ben halkın sanatçısı kalmayı tercih ederim” diyen Neşet Ertaş bu teklifi reddetti. UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Ertaş, 25 Nisan 2011 tarihinde İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görülür. Bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuarlarda halen ders olarak okutulmakta olup; Türk tarihine damga vurmuş halk ozanları arasına girerek, Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olmuştur. 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir.

Solistler:
Gülşen Kutlu
Gökhan Tepe
Necdet Kaya
İrfan Ertaş
Birol Ertaş

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT