Nicholas Payton

Tarihler: 13 Mart 2012 Salı ~ 13 Mart 2012 Salı - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: 67.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sk. No.10 34349 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2012 ~ Mar 13, 2012

Nicholas Payton: Trompet
Lawrence Fields: Piyano - Klavye
Ben Wolfe: Bas
Nasheet Watts: Davul

Müzisyen bir aileden gelen Nicholas Payton trompet çalmaya henüz 4 yaşındayken başladı. Ailesinin de teşviki ile çocuk denecek yaşta profesyonelliğe adım atan müzisyen babasının da üyesi olduğu Young Tuxedo Brass Band’de çalmaya başladığında 9 yaşındaydı. New Orleanslı trompetçi 12 yaşındayken All Star Jazz Band’e katılıp Avrupa’da ve Amerika’da çeşitli festivallerde çalma imkânı buldu.

Okul yıllarında usta trompetçi Wynton Marsalis’in teşviki ile trompete odaklananan Nicholas Payton eğitimine New Orleans Centre for Creative Arts’da trompet bölümünde devam etti. Ardından New Orleans Üniversitesi trompet bölümüne giren müzisyen burada çalışmalarına Wynton ve Branford Marsalis’in babası Ellis Marsalis ile devam etti. 90lar boyunca Amerika ve Avrupa’da bir çok önemli caz müzisyeni ile çalma imkanı bulan müzisyen ilk albümü From This Moment’ı 1994 yılında yayınladı.

Kariyeri boyunca çalıştığı isimler arasında Elvin Jones Courtney Pine Joshua Redman Christian McBride Mark Whitfield Roy Hargrove ve Wynton Marsalis gibi caz devleri olan Nicholas Payton 1996’da Kansas City isimli filmin soundtrack albümünü kaydetti. 1997’de yayınlanan Doc Cheatham Nicholas Payton albümündeki performansı ile “En İyi Enstrümantal Solo” dalında Grammy Ödülü alan müzisyen yeni neslin en yetenekli trompetçileri arasında gösteriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT